Η ΑΕΚ πέρασε από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» και η ΠΑΕΕΚ νίκησε την Ομόνοια στο Μακάρειο, στα δύο παιχνίδια που ολοκλήρωσαν την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Για το τι μας άφησαν αυτοί οι δύο αγώνες, κλήθηκε να εκφέρει την άποψή του στην ιστοσελίδα μας την δική του άποψη και ο προπονητής, Νίκος Ανδρονίκου.
«Και η Ανόρθωση και η Ομόνοια είναι αρκετά πίσω από αυτό που θέλουν να παίξουν και οι ίδιες οι ομάδες, αλλά και ο κόσμος τους. Σε θέμα απόδοσης και με βάση το υλικό που έχουν, μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερα. Η ΠΑΕΕΚ έδειξε ξανά ότι είναι μαχητική ομάδα και παρά κάποια αποτελέσματα που είχε, δεν θα είναι εύκολη «λεία». Από την άλλη , η ΑΕΚ μας έδειξε για ακόμη μία φορά ότι βρίσκεται σε μία περίοδο που κάνει ψηλές εμφανίσεις, μεγάλες εμφανίσεις. Το έκανε ξανά κόντρα στην Ανόρθωση, ξανά σε ντέρμπι εκτός έδρας μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα. Ήταν ένα παιχνίδι που δίκαια κέρδισε στο τέλος της ημέρας με βάση την απόδοσή της».
Για το τι μπορούμε να κρατήσουμε από την μέχρι στιγμής πορεία της ΑΕΚ: «Θεωρώ ότι μας εξέπληξε όλους αυτή η ομάδα. Ξεκίνησε την προετοιμασία της για τη φετινή περίοδο, με έλλειψη παικτών και ποιότητας. Ωστόσο, το αντιληφθήκαν νωρίς στην ΑΕΚ και προχώρησαν σε διορθωτικές κινήσεις. Έφεραν παίκτες που κάνουν τη διαφορά στον αγωνιστικό χώρο, ο Καταλά δουλεύει με το υλικό που έχει και υπάρχει πλέον και βάθος και ποιότητα. Όπως είπε και ο ίδιος, είναι πιο εύκολο για αυτόν να αποδώσει η ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο αυτά που θέλει. Και οι παίκτες με τη σειρά τους και σε πολύ καλή κατάσταση τον Τρισκόφσκι, μας το δείχνουν πλέον στα παιχνίδια της ΑΕΚ».
Για το αν μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος: «Αλίμονο. Με αυτά που μας δείχνει μέχρι και σήμερα η ΑΕΚ, φυσικά και μπορεί. Το πρωτάθλημα όμως έχει ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά του και οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Όπως προανέφερε όμως, η ΑΕΚ δείχνει μέχρι και σήμερα, ότι έχει αυτές τις δυνατότητες».
Τι είναι αυτό που έφταιξε στην Ομόνοια και δεν κατάφερε να κερδίσει την ΠΑΕΕΚ μετά την νίκη επί του Απόλλωνα και την ήττα στην Ελβετία; «Η Ομόνοια είναι σε μία συνεχόμενη πορεία τις τελευταίες αγωνιστικές, πραγματοποιώντας μέτριες εμφανίσεις. Παρόλο ότι έβαλε μερική πίεση στο β’ ημίχρονο δεν έφτασε σε αυτό το σημείο απόδοσης που θα ήθελε και ο προπονητής της. Το δήλωσε άλλωστε και ο ίδιος. Τώρα στο πως θα βελτιωθεί η εικόνα της, είναι κάτι που γνωρίζουν καλύτερα αυτοί που είναι στην ομάδα».
Η Ανόρθωση έχασε. Ακολουθούν δύο παιχνίδια με Ομόνοια και Πάφο… «Δύσκολα, προφανώς παιχνίδια, με αυτή την εικόνα που βγάζει η Ανόρθωση. Είναι όμως δύο σημαντικές αναμετρήσεις από τις οποίες θα πρέπει η Ανόρθωση να πάρει το μάξιμουμ των βαθμών, για να είναι σε πορεία διάκρισης την φετινή σεζόν. Είναι καθαρό και αντιληπτό, πως πρέπει να έχει επιτυχίες η Ανόρθωση για να αντιστρέψει τα δεδομένα».
Για το πως περιμένει το ντέρμπι ΟμόνοιαΑνόρθωση: «Θεωρώ ότι είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες. Η Ομόνοια όμως στην έδρα της, έχει και τον κόσμο και ίσως να έχει ένα μικρό προβάδισμα αντί της Ανόρθωσης. Και οι δύο ομάδες δεν έχουν περιθώρια λάθους μετά τα αποτελέσματα που είχαν μέχρι και σήμερα».