Τις απόψεις του για το πού θα κριθεί το ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», τι θα παίξει σημαντικό ρόλο και τι θα χρειαστούν Ανόρθωση και ΑΕΚ, κατέθεσε ο Κύπριος τεχνικός Σάββας Δαμιανού, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας. Αναλυτικά:
Τα σημεία-κλειδιά: «Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει η έδρα. Αν θα επηρεαστεί αρνητικά η ΑΕΚ. Θεωρώ σημαντικά τα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα. Αν η ΑΕΚ κρατήσει την μπάλα και δεν κάνει εύκολα λάθη στην κυκλοφορία, καταφέρει να αποφορτιστεί στο πρώτο τέταρτο όταν η Ανόρθωση θα μπει δυνατά, αν μείνει ανεπηρέαστη, τότε θα βάλει τις βάσεις για να πάρει όφελος. Έχει ποιότητα μπροστά, δεν χρειάζεται πολλές ευκαιρίες για να πετύχει γκολ. Η Ανόρθωση έδειξε ότι έχει αδυναμία στην ανασταλτική λειτουργία. Άρα η δύναμη του ενός αντιπαραβάλλει την αδυναμία του άλλου. Αν η Ανόρθωση βρει την ισορροπία με την αμυντική της λειτουργία, θα αποκτήσει μεγάλη δυναμική. Αλλιώς θα έχει πρόβλημα».
Οι παίκτες που μπορούν να καθορίσουν το ντέρμπι: «Η ΑΕΚ έχει ένα ισορροπημένο σύνολο σε όλες τις γραμμές, με πολλή ποιότητα στην επιθετική τετράδα. Για την Ανόρθωση δεν υπάρχει σταθερότητα από κάποιους παίκτες από πλευράς απόδοσης, αλλά υπάρχει ποιότητα. Μπορούν στην καλή τους μέρα να σηκώσουν το βάρος και να καθορίσουν το αποτέλεσμα».
Αν παίζει ρόλο η βαθμολογική διαφορά: «Πιστεύω ότι η Ανόρθωση θα μπει δυνατά, με ένταση. Η πίεση, θα της βγάλει το κάτι παραπάνω στη θέληση και τη δύναμη στο παιχνίδι της. Δεν θεωρώ ότι η βαθμολογική διαφορά δίνει περισσότερη ηρεμία στην ΑΕΚ. Αν η ΑΕΚ ξεπεράσει αυτή την πίεση και κρατήσει την μπάλα, χωρίς να υποπέσει σε εύκολα λάθη, τότε η πλάστιγγα θα γείρει προς το μέρος της».
Αν υπάρχει φαβορί: «Όχι, νιώθω πως δεν υπάρχει φαβορί. Είναι ακριβώς στο 50-50. Η Ανόρθωση έχει τη δυναμική με τον κόσμο, αλλά η ΑΕΚ έχει πολλή ποιότητα σε κάποιες θέσεις».

Ανδρέας Βεντούρης