Τι Άρης ήταν αυτός! Οι «κιτρινόμαυροι» στην καλύτερη και πιο γεμάτη εμφάνισή τους των τελευταίων ετών ήταν καταιγιστικοί και χάρη στο ονειρικό πρώτο ημίχρονο με τέσσερα γκολ «συνέτριψαν» 5-1 τον Παναιτωλικό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 7η αγωνιστική της Super League 1!
Μπορεί οι Θεσσαλονικείς να είχαν πετύχει μόλις 5 γκολ στις πρώτες έξι αγωνιστικές σε κάτι παραπάνω από 540 αγωνιστικά λεπτά, αλλά και μόλις ένα σε τρεις εντός έδρας αγώνες, ωστόσο οι παίκτες του Άκη Μάντζιου βρήκαν… μπόσικο τον αποδεκατισμένο Παναιτωλικό πετυχαίνοντας την πιο ευρεία νίκη τους από τις αρχές Μαρτίου του 2019 και το 7-2 επί της Ξάνθης!

Με πολυφωνία στην επίθεση και συνολικά πέντε διαφορετικούς σκόρερ και τους Καμαρά, Μπερτόγλιο, Σούντγκρεν, Γκάμα και Εντιαγέ να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, ο Άρης διεύρυνε το αήττητο σερί του στις 5 αγωνιστικές (4 νίκες) ανεβαίνοντας στην 9η θέση και τους 8 πόντους. Από την άλλη, ο Παναιτωλικός παρέμεινε στους 5 βαθμούς. Αξιοσημείωτο είναι πως ο διαιτητής Κουτσιαύτης υπέδειξε τέσσερα πέναλτι (!), τα τρία εκ’ των οποίων μετουσιώθηκαν σε γκολ.
Στο… μυαλό του κόουτς:
Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Άρη με το κλασικό 4-2-3-1 με δύο αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στη Λαμία. Στην εστία βρέθηκε ο Κουέστα, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείτο από τους Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Γκάνεα. Στις θέσεις των χαφ ξεκίνησαν οι Τζέγκο και ο Εντιαγέ που αντικατέστησε τον Ματίγια, και τους Μαντσίνι και Ματέο Γκαρσία στις πτέρυγες. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Καμαρά, με τον Μπερτόγλιο από πίσω του σε ελεύθερο ρόλο.
Από την άλλη, ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε το σύστημα 4-3-3. Κάτω από την εστία βρέθηκε ο Μελίσσας, με τους Λούι, Κορνέλιους, Μαλής και Αντούνες να ξεκινούν στην άμυνα. Στην τριάδα της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Φλόρες, Τσιγγάρας και Βαρόνε, με τους Ντουάρτε και Μόρσεϊ να πλαισιώνουν τον Βέργο στην επίθεση.
Το ματς:
Δυναμικό ξεκίνημα για τον Άρη στην αναμέτρηση, με τους παίκτες του Άκη Μάντζιου να μπαίνουν με μεγάλη διάθεση να επιτεθούν και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους από νωρίς. Η πρώτη απειλή ήρθε στο 6ο λεπτό με το σουτ του Μπρούνο Γκάμα να σταματάει εξ επαφής ο Μελίσσας. Οι Θεσσαλονικείς είχαν εντοπίσει το τεράστιο «κενό» που υπήρχε στα αριστερά του Παναιτωλικού, χτυπώντας συνέχεια από τη δική τους δεξιά πλευρά, είτε με σέντρες είτε με κάθετες πάσες.
Οι «κιτρινόμαυροι» δεν άργησαν να μετουσιώσουν σε γκολ την υπεροχή τους, όταν στο 16′ ο Μπερτόγλιο κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Λούι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καμαρά, ανοίγοντας το σκορ δύο λεπτά αργότερα. Το τέρμα, αλλά και ο τραυματισμός του Βαρόνε – αντικαταστάθηκε από τον Μπελεβώνη – έριξε τον ρυθμό. Ο Άρης όμως διατηρούσε με χαρακτηριστική άνεση τα «ηνία» του αγώνα.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους. Στο 34′, οι Μπερτόγλιο-Καμαρά συνεργάστηκαν υποδειγματικά, παίζοντας γρήγορα το 1-2, με τον 31χρονο Αργεντινό να σκοράρει από πλάγια θέση με πανέμορφο σουτ για το 2-0!
Προτού καταλάβει ο Παναιτωλικός τί είχε συμβεί, ο Άρης «χτύπησε» ξανά από την… αγαπημένη του δεξιά πλευρά, όταν ο Σούντγκρεν βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή και με δυνατό διαγώνιο σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 μετά από τη δεύτερη τελική πάσα του Καμαρά στο παιχνίδι! Στο 43′, ο Μπερτόγλιο κέρδισε νέο πέναλτι μετά από τράβηγμα του Μπελεβώνη, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γκάμα για το 4-0.
Άρης-Παναιτωλικός: 5-1

Με… κεκτημένη ταχύτητα μπήκε ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά από ένα «υποτονικό» πρώτο πεντάλεπτο, εκεί όπου οι παίκτες του Μάντζιου άλλαζαν πάσες στην άμυνα, ο Γκαρσία άγγιξε το γκολ στο 51′ με την κεφαλιά του να κοντράρει στον Αποστολάκη και να βγαίνει σε κόρνερ. Ότι δεν έκανε ο Αργεντινός, το πραγματοποίησε δευτερόλεπτα αργότερα ο Εντιαγέ με κοντινή προβολή στο 52′, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του για το 5-0!