Τις εκτιμήσεις του για το φετινό πρωτάθλημα και ιδιαίτερα για την προοπτική του Απόλλωνα έκανε στο balla.com.cy ο Γιώργος Ιωσηφίδης. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «γαλάζιων», μίλησε για τον αγώνα με την Πάφο, τη δουλειά του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, αλλά και για τα κενά που διαπίστωσε.

Πως περιμένεις τον αγώνα ΑπόλλωνΠάφος; «Είναι ένα παιχνίδι το οποίο ο Απόλλων, πρέπει να το διαχειριστεί σωστά. Είναι μονόδρομος η νίκη. Μόνος αυτός είναι ο στόχος. Η Πάφος δεν είναι εύκολος αντίπαλος και το έχει αποδείξει. Είναι μια καλή ομάδα και χρειάζεται προσοχή και συγκέντρωση».

Ο Απόλλων προέρχεται από δύο ήττες. Τι έφταιξε και σταμάτησε το νικηφόρο σερί;  «Ο Απόλλων είχε καλή εμφάνιση με την Ομόνοια και μπορούσε να αποφύγει την ήττα. Είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Δεν είχε όμως αποτελεσματικότητα. Όπως και να έχει, ήταν ο εκτός έδρας αγώνα κόντρα στην περσινή πρωταθλήτρια. Με την ΑΕΚ ήταν η ήττα που στοίχισε, αφού ήταν εντός έδρας και μετά από ένα νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων».

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις από τον Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ: «Στον Απόλλωνα παρατηρούμε ότι υπάρχει κάτι νέο. Ένας προπονητής που δουλεύει με συγκεκριμένη φιλοσοφία και παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Φαίνεται κάτι να αρχίζει να γίνεται. Απλά, θέλει χρόνο, ούτως ώστε οι παίκτες να αφομοιώσουν αυτό που θέλει. Τώρα χρειάζεται και καλή διαχείριση μετά τις δύο ήττες».

Μπορεί ο Απόλλων να πάρει τον τίτλο; «Ακόμη είναι νωρίς. Μόλις έξι παιχνίδια έχει δώσει η ομάδα. Ο Απόλλων τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούσε. Αν σταθεροποιηθεί στις καλές εμφανίσεις για να μπορεί να παίρνει τα αποτελέσματα, μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Υπάρχει και ο Ιανουάριος που μπορούν να γίνουν κάποιες κινήσεις. Θεωρώ ότι μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις».

Κάνατε λόγο για τη μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου. Που εντοπίσατε κενά; «Στην άμυνα. Εκεί που έγιναν κάποιες προσθήκες που ακόμη να βοηθήσουν, όπως για παράδειγμα ο Γιοβάνοβιτς. Ακόμη είναι νωρίς, όμως είμαι σίγουρος ότι αυτά τα θέματα θα το δει και ο προπονητής στη συνέχεια. Στο κέντρο της άμυνας υπάρχουν προβλήματα. Γενικά, η ομάδα ταλαιπωρήθηκε και από πολλά προβλήματα τραυματισμού στο κέντρο και στα άκρα της άμυνας».

Από τα μεταγραφικά αποκτήματα, ποιος σας έχει κάνει εντύπωση; «Ο Ζράντι, με διαφορά. Με το καλημέρα έδωσε τα διαπιστευτήρια του. Φαίνεται ότι έχει καλά στοιχεία. Και ο  Κολ είναι πολύ καλός και βρίσκει και αυτός ο ρυθμό».

Τη Δευτέρα, έχουμε και το ντέρμπι ΑνόρθωσηΑΕΚ «Για την Ανόρθωση είναι μονόδρομος η νίκη. Στην έδρα της, άλλωστε, έδειξε ότι τα πάει πολύ καλά. Δύσκολα ή εύκολα κερδίζει. Η ΑΕΚ φαίνεται δεμένη και πειθαρχημένη ομάδα και προσηλωμένη στο στόχο. Αν καταφέρει να μην χάσει, θα πάρει περισσότερη δύναμη και θα είναι στις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν».

Γενικότερα για το φετινό πρωτάθλημα… «Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Δεν έχει κάποια ομάδα που να ξεχώρισε εκτός από την ΑΕΚ και την ΑΕΛ. Είναι οι πιο οργανωμένες ομάδες μέχρι στιγμής. Φαίνεται ότι έχουν καλή προοπτική. Υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά, όμως, για όλους. Υπάρχουν ομάδες, όπως ο Άρης, η Πάφος, ο Ολυμπιακός και η Δόξα που δύσκολα μπορείς να τις κερδίσεις. Μόνο καλό μπορεί να είναι αυτό για το πρωτάθλημα. Είναι και τα προβλήματα που έχουν ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια που κάνουν το πρωτάθλημα πιο αμφίρροπο και συναρπαστικό».

Ανδρέας Ανδρέου