Η Ομόνοια το πάλεψε το παιχνίδι στην Ελβετία αλλά για δεύτερη σερί παιχνίδι στον όμιλο του Conference League γνώρισε την ήττα.
Αυτή την φορά έχασε 3-1 από την Βασιλεία και έμεινε στον ΄’έναν βαθμό στον όμιλο και στην τελευταία θέση.
Και όμως όπως κύλησε το παιχνίδι οι «πράσινοι» θα μπορούσαν και για κάτι καλύτερο κόντρα στο φαβορί του ομίλου αν ήταν πιο προσεκτικοί και λίγο πιο τυχεροί.
Η Ομόνοια μπήκε καλά στο παιχνίδι και προσπάθησε να αιφνιδιάσει χάνοντας και μια καλή ευκαιρία με τον Ντίσκερουντ. Μετά το 10λεπτο οπισθοχώρησε, οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με τον Μιλάρ στο 19ο λεπτό.
Αντέδρασε άμεσα η Ομόνοια. Στο 25’ κέρδισε πέναλτι το Τσέποβιτς και δύο λεπτά αργότερα το μετέτρεψε σε γκολ ο Γκόμεθ για να κάνει το 1-1.
Ο Γκόμεθ υπέπεσε σε χέρι στο 40’ και στο 41’ ο Καμπράλ με πέναλτι έκανε το 2-1. Η Ομόνοια το πάλεψε, ο Ουζόχο την κράτησε στο παιχνίδι με τις αποκρούσεις του αλλά στο φινάλε ήρθε και το τρίτο γκολ στο 88’ με τον Ζέγκροβα για να λάβει τέλος η σεμνή τελετή στο «St. Jakob Park».

ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Π.Ράμεν): Λίντνερ, Λανγκ, Τσουμέρτ, Πέλμαρντ, Ταβάρες, Κασάμι, Φρέι (62′ Γκουιντίγια), Ζεγκρόβα (85′ Εσποσίτο) Μάλες (85′ Στόκερ), Μίλαρ (76′ Παλάσιος), Καμπράλ (76′ Ν.Ντογέ)
Στον πάγκο: Νίκολιτς, Τζέμπχαρντ, Τζίγκα,  Λόπες, Μπέργκερ, Τούσι,  Τσάκα, 

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χ.Μπεργκ): Ουζόχο, Λανγκ, Παναγιώτου, Ψάλτης, Λέζιακς (46′ Κίκο), Λοίζου (66′ Παπουλής), Γκόμεθ (46′ Μπασιρού), Τζιωνή, Ντίσκερουντ (46′ Σέχου), Ντούρις, Τσέποβιτς (46′ Κακουλλή)
Στον πάγκο: Χοράτζκα, , Γιούστε, Ατιέμγουεν, Χούμποτσαν, Χαραλάμπους, Σάββα,

ΣΚΟΡΕΡ: 19′ Μίλαρ, 41′ Καμπράλ (π.)/27′ Γκόμεθ (π.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκόμεθ, Ντουρίς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 10.000

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στέφανι Φραπάρτ (Γαλλία)
Α’ ΒΟΗΘΟΣ: Μίκαελ Μπερτσεμπρού (Γαλλία)
Β’ ΒΟΗΘΟΣ: Τζουλάμ Ντεπάρ (Γαλλία)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Γιοάν Χαμέ (Γαλλία)

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Περίπου 10 χιλιάδες οι φίλαθλοι στις κερκίδες εκ των οποίων οι περίπου 1.500 φίλοι της Ομόνοιας.

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ

Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα από τους φίλους της Ομόνοιας που ακούγονται πολύ περισσότερο  από τους φίλους της Βασιλείας που είναι πολύ περισσότεροι.

4′ Πρώτη τελική προσπάθεια για την Ομόνοια. Ο Λέζιακς δοκίμασε το μακρινό σουτ και η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Είχε καλύτερες επιλογές ο Τσέχος μιας και περίμεναν στην περιοχή της Βασιλείας τέσσερις ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας, οι Τζιωνή, Λοίζου, Τσέποβιτς και Ντούρις.

8′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια. Μετά από κόρνερ του Ντούρις, οι αμυντικοί έδιωξαν πάνω στον Ντίσκερουντ ο οποίος από κοντά έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού, άλλαξε πορεία και βγήκε έξω.

Με καθαρό σχηματισμό 4-4-2 αγωνίζεται η Ομόνοια. Ο Ουζόχο είναι κάτω από τα δοκάρια και τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά οι Ψάλτης, Παναγιώτου Λανγκ και Λέζιακς. Ντίσκερουντ και Γκόμεθ κινούνται στην μεσαία γραμμή, ο Λοίζου δεξιά, ο Τζιωνή αριστερά και στην επίθεση Ντούρις και Τσέποβιτς.

15′ ΣΧΟΛΙΟ: Μπήκε καλύτερα η Ομόνοια στο παιχνίδια, προσπάθησε να αιφνιδιάσει, είχε και την ευκαιρία με τον Ντίσκερουντ όμως με την πάροδο του χρόνου η Βασιλεία ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπαθεί να βγει απειλητικά στην επίθεση.

15′ Έξυπνη σέντρα από τον Λοίζου, έδιωξε την τελευταία στιγμή ο Ταβάρες μπροστά στον Τσέποβιτς που ήταν έτοιμος να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

16′ Σουτ του Φρέι εκτός περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Νικόλα Παναγιώτου.

19′ ΓΚΟΛ. 1-0. Ανοίγει το σκορ η Βασιλεία. Το σουτ από πολύ πλάγια δεξιά του Κασάμι χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Ουζόχο, η μπάλα κατέληξε στον Μίλάρ ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 25′ Ωραία ντρίμπλα του Τσέποβιτς στον Τσουμέρτ, ο αμυντικός της Βασιλείας τον ανέτρεψε και αμέσως η διαιτητής Στέφανι Φραπάρ υπέδειξε το πέναλτι.

27′ ΓΚΟΛ. 1-1. Ισοφαρίζει η Ομόνοια με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιόρντι Γκόμεθ.

 29′ Δυνατό σουτ του Καμπράλ, απέκρουσε με τις γροθιές σε κόρνερ ο Ουζόχο.

36′ Μεγάλη ευκαιρία για την Βασιλεία. Γλίστρησε ο Λανγκ, έφυγε μόνος ο Καμπράλ ο οποίος έκανε το πλασέ αλλά ο Ουζόχο έπεσε σωστά και απέκρουσε την μπάλα για να έρθει ο Λέζιακς να την διώξει σε κόρνερ.

40′ Σουτ του Κασάμι, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Γκόμεθ και αμέσως η διαιτητής υπέδειξε πέναλτι.

41′ ΓΚΟΛ. 2-1. Ο Καμπράλ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη Βασιλεία.

ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: Η Ομόνοια χάνει με 2-1 στο ημίχρονο από την Βασιλεία, ένα αποτέλεσμα το οποίο θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό αν ήταν πιο συγκεντρωμένοι οι «πράσινοι» και αν είχαν και λίγη περισσότερη τύχη.
Θα μπορούσε το πρώτο γκολ των Ελβετών να αποφευχθεί αλλά για καλή τους τύχη αντί η μπάλα να βγει έξω αφού χτύπησε στο δοκάρι, κατέληξε στον Μίλαρ που πέτυχε ένα εύκολο γκολ. Η αλήθεια να λέγεται ανέβηκε η Βασιλεία σε εκείνο το διάστημα. Η Ομόνοια μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, πήγε να αιφνιδιάσει αλλά μετά το 10λεπτο οπισθοχώρησε για να δώσει χώρο στους γηπεδούχους.
Ήταν σημαντικό που η ομάδα του Μπεργκ αντέδρασε άμεσα και ισοφάρισε με το πέναλτι του Γκόμεθ αλλά ο ίδιος ο Ισπανός στην προσπάθεια του να προστατέψει το πρόσωπο του λίγο αργότερα έκανε χέρι και έδωσε την ευκαιρία στην Βασιλεία να πάρει εκ νέου προβάδισμα.
Αυτή ήταν η εικόνα του α’ ημιχρόνου.

ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Τέσσερις αλλαγές πραγματοποίησε με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου στο παιχνίδι με την Βασιλεία ο προπονητής της Ομόνοιας Χένινγκ Μπεργκ.
Πέρασαν στο παιχνίδι οι Σέχου, Κακουλλή, Μπασιρού και Κίκο αντί των Ντίσκερουντ, Τσέποβιτς, Γκόμεθ και Λέζιακς.

47′ Γυριστό σουτ του Κασάμι, σε ετοιμότητα ο Ουζόχο απέκρουσε την μπάλα.

48′ Μεγάλη ευκαιρία για την Βασιλεία. Ο Μάλες από κοντά έκανε το σουτ για να αποκρούσει εντυπωσιακά με το πόδι ο Φράνσις Ουζόχο.

53′ Ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Ζεγκρόβα, απέκρουσε και πάλι ο Ουζόχο.

54′ Απειλεί η  Ομόνοια. Ο Κακουλλή έδωσε τον Ντούρις ο οποίος έκανε το πλασέ εντός περιοχής από θέση μέσα αριστερά αλλά έπεσε και απέκρουσε την μπάλα ο Λίντνερ.

62′ Αλλαγή για την Βασιλεία. Αποχώρησε ο τραυματίας Φρέι και πέρασε στην θέση του ο Γκουιντίγια.

66′ Αλλαγή για την Ομόνοια. Στην θέση του Λοίζου πέρασε ο Παπουλής.

76′ Διπλή αλλαγή για την Βασιλεία. Αποχώρησαν οι σκόρερ Καμπράλ και Μίλαρ και πέρασαν στην θέση τους οι Ν’Ντογέ και Παλάσιος.

73′ Κίτρινη κάρτα στον προπονητή της Ομόνοιας Χένινγκ Μπεργκ για διαμαρτυρίες.

75′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Παπουλή έκανε το γύρισμα στον Κακουλλή ο οποίος από κοντά δεν βρήκε όπως θα ήθελε την μπάλα και την έστειλε έξω.

84′ Μεγάλη ευκαιρία για την Βασιλεία. Ο Παλάσιος έκανε ένα ωραίο σουτ, ο Ουζόχο άγγιξε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα του και το άγγιγμα αυτό ήταν ικανό να την στείλει στο οριζόντιο δοκάρι και όχι στα δίχτυα.

87′ Απειλεί η Ομόνοια. Γύρισμα του Κακουλλή από αριστερά, ο Ντούρις έπιασε το σουτ αλλά ο Πέλμαρντ έβαλε το πόδι και σταμάτησε την πορεία της μπάλας.

88′ ΓΚΟΛ. 3-1. Λάθος του Κίκο, βγήκε στην αντεπίθεση η Βασιλεία και ο Ζέγκροβα με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

—————————————————————————————————————————————————–

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Καραμπάχ νίκησε 2-1 την Καϊράτ με ανατροπή.