Έντονος κατά των διαιτητών παρουσιάστηκε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, μιλώντας στην Cablenet μετά το τέλος του αγώνα με τον Εθνικό!
«Αναγκάζομαι να κάνω αυτή την τοποθέτηση, διότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Τα δύο τελευταία χρόνια παρακολουθούμε αυτή την καταπολέμηση. Δεν θέλω να πω ότι είναι εσκεμμένη. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως όλα τα εις βάρος μας στο VAR υποδεικνύονται παραβάσεις και όταν είναι υπέρ μας γίνεται το αντίθετο. Υπάρχουν τα πρόσφατα παραδείγματα. Έκανε τεράστια λάθη ο διαιτητής, όπως έγιναν κι από το VAR. Το ΑΠΟΕΛ δεν θα δεχθεί άλλο αυτή την κατάσταση. Δεν μιλώ ούτε για να κατηγορήσω ούτε για να απειλήσω κάποιον. το ΑΠΟΕΛ θα παλέψει για τους στόχους του, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι. Επενδύθηκαν πολλά λεφτά στη διαιτησία, αλλά…», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:
«Αυτοί που διαιτητεύουν τα παιχνίδια κάνουν σοβαρότατα λάθη. δεν έχουμε ικανοποιητικό αριθμό διαιτητών. Απαιτούμε ίση μεταχείριση. Δεν γίνεται το ΑΠΟΕΛ να έχει αυτή την αντιμετώπιση τα τελευταία δύο χρόνια. Δυστυχώς, βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια, παρότι φέραμε ξένους VARίστες. Είτε είναι ανίκανοι, είτε άτολμοι»!
Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ ανέφερε επίσης πως «είχαμε εισηγηθεί να έρχονται ξένοι διαιτητές σε δύο παιχνίδια, μαζί με ξένους VARίστες. Ελπίζω να περάσει αυτή η εισήγηση», ενώ για τη δημοσιοποίηση των διαλόγων, τόνισε πως «είναι αίτημα που κάναμε από την αρχή της σεζόν, ο πρόεδρος Kούμας είπε ότι θα περάσει από την εκτελεστική της ΚΟΠ ότι οι ομάδες που θέλουν να ακούν τους διαλόγους από τα παιχνίδια τους θα είναι εφικτό. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, είναι κι αυτά που βλέπουμε στο γήπεδο».
Σημείωσε δε πως ο Μάζιτς δεν απάντησε στο αίτημα για συνάντηση, «παρότι το ζητήσαμε μετά τον αγώνα της πρεμιέρας με την Πάφο. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα, αλλά να βρεθούν οι λύσεις. Δεν είναι μόνο το ότι δεν έχουμε επαρκή αριθμό διαιτητών, αλλά κι αυτοί που έχουμε δεν μπορούν να ανταποκριθούν», συμπλήρωσε.