Κρατάει τη 2η νίκη στο πρωτάθλημα και την πολύ καλή εμφάνιση στο α΄ημίχρονο. Κρατάει επίσης την καλύτερη απόδοση που είχε ο Ντανίλο και γενικά, ότι καλό είχε να δείξει η ομάδα του ΑΠΟΕΛ, ήταν σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο του αγώνα με τον Εθνικό Άχνας.
Από εκεί και πέρα όμως, εξακολουθεί να έχει πολλά και σοβαρά θέματα, τα οποία ταλαιπωρούν και εμποδίζουν την πορεία που θέλει να κάνει για να βελτιώσει τη βαθμολογική του θέση.
ΘΕΜΑ 1: Αστάθεια στην απόδοση. Εξακολουθεί η ομάδα να δείχνει ανισορροπία. Πως είναι δυνατόν, εκείνος ο εντυπωσιακός ρυθμός και η ταχύτητα που κυριαρχούσε στο α΄ημίχρονο να μετατραπεί σε προβληματική εικόνα και με τόσο αργό ρυθμό στο β΄ημίχρονο;
Αν είναι βάσιμη δικαιολογία, αυτή που εξέφρασε ο προπονητής, ότι επηρεάστηκε από τις αναγκαστικές  αλλαγές, θα φανεί στη συνέχεια. Είναι όμως μία συνεχής παρόμοια παρουσία της ομάδας με τις αντοχές της να είναι μόνο για ένα ημίχρονο.
ΘΕΜΑ 2: Ταλαιπωρείται από συνεχείς τραυματισμούς και μάλιστα σοβαρούς. Αν χάσει και τους Νταουσβίλι-Ντανίλο για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε θα είναι σοβαρός ο κίνδυνος να μην καταφέρει η ομάδα να φτάσει σε βαθμολογική ανατροπή.
Σημειώστε. Ο Σάντος, ο Βινίσιους, ο Ντε Βινσέντι, ο Μάγκλιτσα, πιο πριν ο Εφραίμ και τώρα τα δύο νέα προβλήματα.
ΘΕΜΑ 3: Η μεγάλη απόσταση από την 1η θέση. Είναι ήδη οκτώ βαθμοί και το πλ΄έον δύσκολο, είναι οι πολλές ομάδες που την προσπερνούν στη βαθμολογία. Νίκησε μεν τον Εθνικό Άχνας και πήρε μία μικρή ανάσα, αλλά δεν αρκεί για να αλλάξει η πορεία της ομάδας.
Πόσο μάλλον, όταν πέτυχε μόλις δύο νίκες και αυτές με την…ψυχή στο στόμα, μέσα στο ΓΣΠ και με αντίπαλους τους οποίους θα έπρεπε να…καθάριζε με άνεση.
ΘΕΜΑ 4: Η ομάδα, όσο…βασανίζεται να νικήσει, δεν τυγχάνει κανένα σεβασμό. Ούτε και από τους διαιτητές. Η αντίδραση του Πρόδρομου Πετρίδη, δεν ήρθε τυχαία, παρά μόνο επειδή, είχε στο μυαλό του κάποια παραδείγματα.
Τι μπορεί να φέρει η επόμενη μέρα; Μόνο αν καταφέρει ο προπονητής να αλλάξει την απόδοση της σε ολόκληρη τη διάρκεια ενός αγώνα, θα έχει τα φόντα να αλλάξει τη μοίρα της ομάδας.
Πάει την Κυριακή στο Τσίρειο να παίξει με τον Άρη Λεμεσού, με μείον 7 βαθμούς από τον αντίπαλο!
Θα καταφέρει να αποφύγει την 5η ήττα σε ισάριθμους εκτός έδρας αγώνες; Η απάντηση ανήκει στους ποδοσφαιριστές και όσοι θα κριθούν έτοιμοι να παίξουν στον επόμενο αγώνα.