Η Ομόνοια κατέκτησε τον 7ο τίτλο συνεχόμενο Σούπερ Καπ το βράδυ της Παρασκευής στο βόλεϊ και έκανε σημαντική αρχή στην φετινή αγωνιστική περίοδο. Εμείς επικοινωνήσαμε με τον προπονητή της ομάδας Σάββα Σάββα, ο οποίο έχει κατακτήσει τα τελευταία έξι, έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες με την ομάδα της Λευκωσίας κατακτώντας τους τελευταίους τίτλους για το «τριφύλλι», και τον ρωτήσαμε για τη σημαντικότητα αυτής της επιτυχίας, τη φετινή περίοδο και όλα όσα αφορούν την Ομόνοια.

«Είναι σημαντικό να ξεκινάς με ένα τίτλο. Αν χάσεις τον τίτλο θα αρχίσουν άλλα θέματα. Θεωρώ ότι έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε όμως ως ομάδα. Ο Λέσκοβ ήρθε πριν 10 μέρες στην ομάδα και χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Είχαμε κάποια μικρά προβλήματα τρυαματισμών και αυτό φάνηκε λίγο. Παιχνίδι με παιχνίδι όμως θα είμαστε καλύτεροι. Τα παιδιά έχουν εμπειρία και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», μας είπε αρχικά.

«Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ»

Σε ερώτησή μας για το στόχο της φετινής σεζόν μας είπε: «Δεν έχουμε επιλογές. Η Ομόνοια είναι καταδικασμένη να προσπαθεί για τίτλους. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να καταφέρουμε να τους κατακτήσουμε».

-Πως περιμένεις τον φετινό μαραθώνιο; «Περιμένουμε να δούμε τη δυναμικότητα και των υπόλοιπων ομάδων. Έχουμε ακούσε καλά σχόλια και βλέπουμε ομάδες να ανεβαίνουν. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε αρκετά για να καταφέρουμε να υλοποίησουμε τους στόχους μας».  

-Δεν ήταν ανάλογη η παρουσία του κόσμου χθες. Είχε γύρω στα 150-200 άτομα… «Είναι ένα άλλο θέμα που πρέπει να απασχολήσει γενικά το άθλημα. Όταν δεν έρχεται κόσμος στα γήπεδα, παίζει σημαντικό ρόλο. Δεν είναι καλό για τους παίκτες. Δεν είναι καλό για όλους όσους αποτελούν μέρος του αθλητισμού. Το παιχνίδι είναι γιορτή».

«ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΟΙ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΑΚΚΙΔΙΕΣ»

«Ως Ομόνοια, έχουμε την βάση των παικτών για να πρωταγωνιστήσουμε και τα επόμενα χρόνια. Έχουμε 3-4 νεαρούς ηλικιακά ενώ υπάρχει και η εμπειρία. Σίγουρα, παίκτες όπως ο Άγγελος Αλεξίου ή οι Πετρακκίδιες, ο Αχιλλέας και ο Σωτήρης είναι σημαντικοί για την ομάδα. Αρκετά σημαντικοί μπορώ να πω. Όταν ολοκληρώσουν την καριέρα τους, πρέπει να μείνουν κοντά στην ομάδα. Ξέρουν πλέον πως λειτουργεί η Ομόνοια και η παρουσία τους εκεί, θα είναι πολύ καλό για την ομάδα».

-Είναι ο έκτος σου σερί τίτλος στο Σούπερ Καπ ως προπονητής της Ομόνοιας «Κάθε τίτλος γράφει ιστορία για τους πρωταγωνιστές, αλλά για την ομάδα ακόμη περισσότερο. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε κι άλλους τίτλους στην Ομόνοια».

Κύπρος Εγγλέζος