Το γκολ του Κίλιαν Εμπαπέ σημάδευσε τον τελικό του Nations League ανάμεσα στη Γαλλία και την Ισπανία και σήκωσε αρκετή συζήτηση. Ποιος όμως ήταν ο λόγος που το VAR μέτρησε το γκολ του Γάλλου στράικερ και έδωσε το τρόπαιο στους τρικολόρ.

Η Γαλλία επικράτησε 2-1 της Ισπανίας και κατέκτησε το τρόπαιο του Nations League σ’ ένα παιχνίδι που είχε δράμα μέχρι το φινάλε. Το γκολ που καθόρισε το παιχνίδι ήταν αυτό του Κίλιαν Εμπαπέ στο 80ο λεπτό του παιχνιδιού.

Ο Τεό Ερναντέζ έβγαλε κάθετη πάσα στον Εμπαπέ που βρέθηκε απέναντι στον Σιμόν και με ψύχραιμο αριστερό πλασέ πέρασε τη μπάλα κάτω από το σώμα του για το το 2-1. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR για περίπτωση οφσάιντ, όμως η αρχική απόφαση του διαιτητή δεν άλλαξε.

Η φάση αυτή σήκωσε αρκετή συζήτηση για το αν θα έπρεπε να μετρήσει ή όχι. Είναι αλήθεια πως ο Εμπαπέ είναι πιο μπροστά απ’ τον προτελευταίο Ισπανό παίκτη την στιγμή ο Ερναντέζ τον τροφοδοτεί. Όμως, ο VAR μέτρησε το γκολ και ο λόγος είναι ο Έρικ Γκαρθία.

Ο αμυντικός της Ισπανίας κάνει ηθελημένη επαφή με την μπάλα πριν εκείνη φτάσει στον Εμπαπέ. Επομένως, παρά την αντικανονική θέση του Γάλλου επιθετικού, οφσάιντ δεν μετράει εξαιτίας της κίνησης του Έρικ Γκαρθία να “καθαρίσει” τη φάση.