Με την επιστροφή στις προπονήσεις στην Ανόρθωση, η βαρωσιώτικη ομάδα θα φουλάρει για το ντέρμπι με την ΑΕΛ. Οι Κωστάκης Αρτυματάς και Ανδρέας Αβραάμ, λόγω του ότι δεν είναι διαθέσιμοι εν όψει του αγώνα με τη Μάλτα, θα ενσωματωθούν νωρίτερα στην αποστολή της «Κυρίας», με τον Τιμούρ Κετσπάγια να αναμένει το αργότερο μέχρι την Τετάρτη και τους υπόλοιπους διεθνείς.
Το παιχνίδι που ακολουθεί είναι σημαντικό, από κάθε άποψη. Και από το γεγονός πως η Ανόρθωση πρέπει να «χτίσει» πάνω στη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ, αλλά και στο ότι μπορεί να της δώσει άλλη δυναμική εν όψει της δύσκολης συνέχειας σε Κύπρο και Ευρώπη. Η αυτοπεποίθηση που θα δώσει στην ομάδα ενδεχόμενη δεύτερη νίκη και δη σε ντέρμπι θα έλθει σε ένα σημείο, καθοριστικό υπό τις περιστάσεις.
Η Ανόρθωση όμως, όχι μόνο δεν έχει κερδίσει δύο σερί ντέρμπι κατά την περσινή περίοδο, αλλά αγνοεί να «κολλήσει» δεύτερη σερί νίκη από τις 20 Φεβρουαρίου. Όταν κέρδιζε με 1-0 τη Δόξα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», ενώ προερχόταν από το «διπλό» επί της ΕΝΠ στο Παραλίμνι (1-2).
Έκτοτε, δεν το έχει πράξει σε επίσημους αγώνες και εώς το παιχνίδι με την ΑΕΛ, αυτό το αρνητικό σερί θα κρατάει σχεδόν… 8 μήνες! Επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες του Τιμούρ Κετσπάγια να πάρουν το ζητούμενο στη Λεμεσό…

Κύπρος Εγγλέζος