Με ντέρμπι θα επιστρέψει η ΑΕΛ μετά τη διακοπή (κόντρα στην Ανόρθωση) κι αυτό που θέλει να δει ο Ντούσαν Κέρκεζ από τους παίκτες του είναι την ίδια συνέπεια που δείχνουν στην εκκίνηση του πρωταθλήματος σε άμυνα και επίθεση.

Μετά από πέντε αγωνιστικές η ΑΕΛ διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση με οχτώ γκολ σε τέσσερις αναμετρήσεις (με αγώνα λιγότερα), όσα έχει πετύχει και ο Άρης, ενώ Απόλλωνας και ΑΕΚ έχουν σημειώσει εννέα (σε πέντε αναμετρήσεις αυτές οι τρεις ομάδες). Από την άλλη, η ΑΕΛ διαθέτει και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με τρία γκολ παθητικό σε τέσσερα παιχνίδια.

Από τις επιθετικές επιδόσεις της ομάδας του -δύο γκολ ανά αγώνα- είναι ικανοποιημένος ο Βόσνιος τεχνικός, ο οποίος θέλει ακόμη μεγαλύτερη προσήλωση από τους παίκτες του στην άμυνα.

Ο τεχνικός της ΑΕΛ γνωρίζει ότι οι ομάδες χτίζονται από την άμυνα και ότι το μηδέν παθητικό αποτελεί εχέγγυο για να έρχονται νίκες. Κι εκεί θέλει να εστιάσει. Γιατί μπορεί η ομάδα του να έχει την καλύτερη άμυνα, αλλά δέχτηκε γκολ στα τρία από τα τέσσερα ματς. Κι αυτό θέλει να το βελτιώσει, για να είναι ακόμη πιο δυνατή η ΑΕΛ στη μάχη του τίτλου.

Ειρήνη Σπυροπούλου