Για το παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας με την Κροατία, αύριο στο «ΑΕΚ Αρένα», μίλησε ο Γκόρντον Σίλντενφελντ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της πατρίδας του Vecernji List. Ο αμυντικός του Άρη μίλησε με σιγουριά για τη νίκη της εθνικής του και τόνισε πως έχει προειδοποιήσει και τους φίλους του στην Κύπρο.

«Γνωρίζω κάποιους παίκτες της Εθνικής Κύπρου, έχω πάντα ωραίες συζητήσεις μαζί τους. Τους είπα πως δεν έχουν καμία πιθανότητα απέναντι στην Κροατία. Αν χάσουν με λιγότερα από τρία γκολ διαφορά, θα είναι τιμητικό το σκορ γι’ αυτούς», είπε ο άσος της Πάφου, ο οποίος πάντως σε άλλο σημείο της συνέντευξής του προέβλεψε νίκη της Κροατίας με 0-1 και πρόσθεσε: «Δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε την Κύπρο, γιατί τα λάθη πληρώνονται. Πιστεύω, πάντως, ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα και θα κερδίσουμε».

«Το ματς θα γίνει στο γήπεδο της ΑΕΚ, ένα από τα καλύτερα στην Κύπρο. Την ώρα του αγώνα δεν θα έχει τόση ζέστη όσο έχει τη μέρα. Αν και για την περίοδο αυτή έχει ζέστη μέσα στη μέρα, προς το βράδυ δροσίζει λίγο. Ο κόσμος στην Κύπρο παρακολουθεί την εθνική ομάδα, αλλά επηρεάζεται από το αποτελέσματα και ο ενθουσιασμός από την καταστροφή απέχουν ελάχιστα. Τώρα έχουν χάσει τα τελευταία παιχνίδια και ελπίζω να μην έχουν τόσο ενθουσιασμό», πρόσθεσε ο Κροάτης αμυντικός, ο οποίος δήλωσε ότι θα πάει στο γήπεδο να δει το παιχνίδι.

«Μου αρέσει πολύ ο Παπουλής»

Ερωτηθείς για τους παίκτες-κλειδιά της Κύπρου είπε: «Στην Κύπρο δεν υπάρχουν παίκτες με τα ηγετικά χαρακτηριστικά ή την ποιότητα των Κροατών. Αλλά παίζουν στις 4-5 καλύτερες ομάδες της Κύπρου και σε ομάδες του εξωτερικού. Δεν μπορούν να συγκριθούν ποιοτικά με τους Κροάτες διεθνείς, αλλά έχουν χαρακτήρα και παίζουν ομαδικά. Έχουν έναν παίκτη, τον Φώτη Παπουλή, είναι 36 ετών, είναι ο μεγαλύτερος, πραγματικά μου αρέσει πολύ. Έχει εμπειρία, έχει ενέργεια και ζωντάνια μέσα του, παίζει στην Ομόνοια και πήρε το πρωτάθλημα τα δύο τελευταία χρόνια».

«Είναι τέλεια στην Κύπρο»

Ο αρχηγός του Άρη μίλησε και για την επιλογή του να επιστρέψει στην Κύπρο για λογαριασμό της ομάδας του Λεμεσού: «Η ζωή στην Κύπρο είναι τέλεια, το ποδόσφαιρο είναι καλό, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος εδώ, γι’ αυτό επέστρεψα. Ο ήλιος λάμπει κάθε μέρα όλο το χρόνο, μόνο στα τέλη Ιανουαρίου έχει λίγο κρύο και μετά έρχεται πάλι το καλοκαίρι».

Ειρήνη Σπυροπούλου