Μια νέα περίοδος έχει ξεκινήσει και επίσημα το φθινόπωρο του 2021 για τον Αντώνη Παναγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έπιασε τα 100 ο Παναγή! (pics)

Ο πρώην πλέον αρχηγός της Ομόνοιας Αραδίππου κρέμασε οριστικά τα παπούτσια το περασμένο καλοκαίρι και στο τελευταίο (02/10/21) εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος για την 4η αγωνιστική στη Β’ Κατηγορία, τιμήθηκε για άλλη μια φορά από τους διοικούντες των «περιστεριών».

Τον Αντώνη Παναγή η Ομόνοια Αραδίππου τίμησε ξανά και στις 19 Ιανουαρίου 2018 με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 αγώνων με τη φανέλα της ομάδας, πριν από αγώνα πρωταθλήματος με την ΠΑΕΕΚ στο γήπεδο «Αμμόχωστος».

Όπως γράψαμε ήδη αρκετές φορές σε πρόσφατα ρεπορτάζ μας, παραμένει στην ομάδα εκτελώντας καθήκοντα βοηθού προπονητή, στο πλευρό του Σπύρου Μπαξεβάνου.

Ο Παναγή αγωνιζόταν ως αμυντικός μέσος, ξεκινώντας την πορεία της ποδοσφαιρικής του καριέρας από την Αγία Νάπα και τη Νέα Σαλαμίνα το 2005. Ακολούθως μεταπήδησε με τη σειρά σε Απόλλωνα Λεμεσού, Αλκή, Ολυμπιακό Λευκωσίας, ΑΕΚ Λάρνακας, Νέα Σαλαμίνα και τέλος Ομόνοια Αραδίππου.

Το προφίλ του (πηγή: transfermarkt):

Εκτός Εθνικής Ανδρών

Eίναι αξιοσημείωτο το πως ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής λόγω της μονιμοποίησής του στη Β’ Κατηγορία από το 2011 και εντεύθεν δεν είχε θέση στην Εθνική μας ομάδα. Δεν το λέμε για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις, το λέμε για να δείξουμε πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα σε θέμα νοοτροπίας από τότε μέχρι σήμερα και πόσο ακόμα δρόμο έχουμε να διανυ΄σουμε, με΄χρι να καταλάβουν και οι πιο ειδικοί ΄ότι η Εθνική δεν μπορεί να είναι το «σπίτι» μόνο των ποδοσφαιριστών των μεγάλων ομάδων ή των ομάδων του εξωτερικού.

Ταλέντο, εμπειρία, κράση και θέληση υπάρχει σε όλες τις κατηγορίες. Ας θυμηθούμε μόνο από που ξεκίνησαν την πορεία τους οι Παπαγεωργίου, Ηλία, Θωμάς Ιωάννου, Λαϊφης, Αβραάμ, Νεόφυτος Μιχαήλ, Κάστανος, Πιέρος και άλλα παιδιά που σήμερα πρωταγωνιστούν. Εκεί είναι η επιβεβαίωση για του λόγου το αληθές.

Όλοι με τον καλό λόγο στο στόμα

Όπου πήγε να δουλέψει δεν δημιούργησε πρόβλημα για κανένα λόγο. Άπαντες μιλούν με τα καλύτερα λόγια και αφήνουν τις στιγμές έντασης που μπορεί να βιώνει ένας ποδοσφαιριστής και ένας αρχηγός ομα΄δας σε προπονήσεις και παιχνίδια στην άκρη. Για τον Αντώνη Παναγή μίλησαν στο Balla άνθρωποι που δούλεψαν μαζί του, προπονητές, αλλά και παράγοντες, στέλνοντας παράλληλα και τις δικές τους ευχές για το νέο ξεκίνημα στην προπονητική του καριέρα.

Νίκος Κίρζης – Επιχειρηματίας – Πρόεδρος Απόλλωνα

Limassol: Home of Apollon president burgled | in-cyprus.com

«Ένα εξαιρετικό παιδί πάνω από όλα. Κύριος. Προσωπικός φίλος, αλλά πάνω από όλα επαγγελματίας. Ένα μεγάλο ταλέντο που θα μπορούσε κατά τη γνώμη μου να παίξει σε πολύ πιο ψηλό επίπεδο από ό,τι έπαιξε. Με κάθε σεβασμό βεβαίως στη Β’ Κατηγορία.

Θεωρώ ότι κάποιες ευκαιρίες δεν του δόθηκαν και μπορου΄σε για περισσότερα. Γενικά όμως, το ότι παρέμεινε στην Αραδίππου για τόσα χρόνια και δεν δημιουργούσε προβλήματα, αλλά μόνο βοηθούσε, δείχνει και το πόσο σωστός άνθρωπος είναι. Από τους λίγους που χαίρεσαι να βλέπεις στα γήπεδά μας και να συνεργάζεσαι μαζί του.

Κάθε καλό Αντώνη…».

Γεώργιος Χατζηματθαίου – Εκπαιδευτικός – Τέως Πρόεδρος Ομόνοιας Αραδίππου

«Δεν χωρά αμφισβήτηση η αξία η ποδοσφαιρική του Αντώνη. Δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά για να αποδείξει το πόσο καλός ποδοσφαιριστής ήταν ο Αντώνης.

Θα πρέπει να νιώθουμε τυχεροί γιατί εμείς σαν σωματείο της Ομόνοιας Αραδίππου καταφέραμε να έχουμε το πιο ώριμο ποδοσφαιρικό κομμάτι του Αντώνη Παναγή και το πιο παραγωγικό κομμάτι ενός ποδοσφαιριστή από άποψης ηλικίας, ωριμότητας και προσφοράς. Μέσα στις τάξεις της ομάδας αυτά τα δέκα χρόνια ήταν ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι, το οποίο σίγουρα θα ζήλευαν αρκετά ποδοσφαιρικά σωματεία για να το είχαν στις τάξεις τους.

Σαν προσωπικότητα εξέπεμπε μια ηγετική μορφή τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και μέσα στα αποδυτήρια και αυτός ο τύπος του χαρακτήρα του συνέβαλε τεράστια σε αυτό που λέμε καλό κλίμα των αποδυτηρίων που είναι ένα από τα βασικά στοιχεία μιας υγιούς ομάδας. Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους προπονητές, τους βοηθούς και τους συμπαίκτες του.

Γνωρίζω, τέλος, πάρα πολύ καλά ότι είναι ένας πολύ καλός οικογενειάρχης και του εύχομαι τα καλύτερα στη συνέχεια στον ίδιο προσωπικά και στους ανθρώπους γύρω του».

Παντελής Μιχαηλάς – Πρώην μέλος Δ.Σ Ομόνοιας Αραδίππου – Αθλητικογράφος – Μέλος ΕΑΚ

«Ό,τι και να πει κάποιος που παρακολουθεί την πορεία της Ομόνοιας Αραδίππου τα τελευταία χρόνια, αλλά και τις εξελίξεις στη Β’ Κατηγορία για τον Αντώνη Παναγή θα είναι λίγο.

Πρόκειται για ένα πρότυπο αθλητοπρέπειας και ήθους. Ένα σπουδαίο ταλέντο και ένας άνθρωπος λάτρης του αθλήματος του ποδοσφαίρου. Χαρά μας για όσους ζήσαμε και παλαιότερα το ποδόσφαιρο και την κατηγορία αυτή το ότι ένας τέτοιος Κύπριος ποδοσφαιριστής προσηλώθηκε στην ομάδα αυτή και στους στόχους της και δεν τα παράτησε για άλλες πολιτείες. Το ότι αγωνιζόταν μέχρι την ηλικία των 38 και ήταν αρχηγός με΄χρι το τέλος καταδεικνύει και το ποιόν του ανθρώπου αθλητή και ποδοσφαιριστή, χωρίς καμία υπερβολή.

Δικαιώνονται όσοι πίστεψαν σε αυτόν από την αρχή, αλλά και τον στήριξαν στις δύσκολες στιγμές. Εκεί είναι που χρειάζονται οι μεγάλοι παίκτες την βοήθεια των γύρω τους και εκεί είναι που φαίνεται και ο χαρακτήρας του κάθε παίκτη όταν οι συνθήκες είναι πιεστικές.

Ο Αντώνης είναι μια από τις πιο βασικές αιτίες που σταθεροποιήθηκε στη Β’ Κατηγορία η Ομόνοια τα τελευταία χρόνια, αλλά και που διεκδίκησε κάποιες φορές με αξιώσεις την επάνοδό της στα «σαλόνια». Σε αυτά τα «σαλόνια» θα χαρώ να το δω ως προπονητή τα επόμενα χρόνια, τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι φίλοι του αθλήματος και θα είμαστε συμπαραστάτες γιατί το αξίζει…».

Νώντας Χριστινάκης – Νυν προπονητής Διγενή Μόρφου – Πρώην Προπονητής Ομόνοιας Αραδίππου

«Ο Αντώνης είναι ένα κόσμημα μεγάλο για το κυπριακό ποδόσφαιρο και αθλητισμό. Σαν αθλητής, σαν χαρακτήρας και είμαι σίγουρος ότι θα είναι έτσι και σαν προπονητής. Κρίμα που έμεινε στη Β’ Κατηγορία τόσα χρόνια. Εκεί όμως που έπαιξε βοήθησε στην εξέλιξη της Αραδίππου. Ανέβασετο επίπεδο της ομάδας από την πρώτη στιγμή που ήμουν και εγώ εκεί.

Εύχομαι να συνεχίσει το ίδιο καλά και στην προπονητική του καριε΄ρα. Η επιλογή μας να τον φέρουμε τότε στην Ομόνοια είναι από τα λίγα πράγματα που νιώθω πολύ μεγάλη ικανοποίηση ότι πράξαμε. Πείσαμε με τους συνεργάτες μου τη διοίκηση της Ομόνοιας να κάνει την οικονομική υπέρβαση όταν έμεινε εκτός ρόστερ της Νέας Σαλαμίνας.

Είχαμε πει τότε με δόση υπερβολής ότι πάμε να πάρουμε παίκτη Α’ Κατηγορίας που θα μας βοηθήσει για τα επόμενα δέκα χρόνια και το πίστευα. Έτσι ένιωθα. Τελικά μας δικαίωσε ΄ολους…».

Μιχάλης Μάρκου – Νυν προπονητής Ονήσιλου Σωτήρας – Πρώην Προπονητής Ομόνοιας Αραδίππου

«Πρόκειται για ένα αθλητή ο οποίος ήταν πολυτέλεια να έχει μια ομάδα στη Β’ Κατηγορία στο ρόστερ της τα τελευταία δέκα χρόνια. Θεωρώ ότι λόγω επαγγέλματος είναι ο μόνος λόγος που έμεινε στη Β’ Κατηγορία.

Πρόκειται για ένα τίμιο και δουλευταρά άνθρωπο. Πολυ΄ συνεργάσιμος και πάντοτε πρόθυμος να βοηθήσει τους πάντες. Θεωρώ ότι έδωσε πάρα πολλά στη Β’ Κατηγορία και στην Ομόνοια Αραδίππου και για αυτό τον αγαπούν και τον σέβονται αρκετοί στην Αραδίππου.

Του εύχομαι ολόψυχα στα νέα του καθήκοντα να πετύχει. Είναι ένα παιδί με αρκετές γνώσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου και αλίμονο αυτά τα παιδιά να μην πετυχαίνουν. Εγώ είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει…».

Σάββας Θεοδώρου – Πρώην Προπονητής Ομόνοιας Αραδίππου

«Πρόκειται για ένα παίκτη-προσωπικότητα εντός και εκτός γηπέδου. Ακέραιος χαρακτήρας, ο οποίος μπορεί να κρατήσει μια ομάδα στην πλάτη του σε δύσκολες στιγμές. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην ομάδα, όλοι τον αγκάλιασαν και τον υποδέχθηκαν σαν αρχηγό και φυσικό ηγέτη της ομάδας.

Η ποιότητα του ποδοσφαιριστή ήταν σε ψηλά επίπεδα από την αρχή. Ξεχώρισε κυρίως σε παιχνίδια που ήταν κομβικής σημασίας στις προσπάθειες ανόδου κατηγορίας, αλλά και όποτε κινδύνεψε με τον υποβιβασμό. Στα παιχνίδια μεγάλης πίεσης η Ομόνοια Αραδίππου ήταν τυχερή να τον έχει στο ρόστερ και να μην είναι τραυματίας.

Βρίσκεται πλέον στο ξεκίνημα μιας άλλης καριε΄ρας, εντελώς διαφορετικής, ως προπονητής. Είναι ορεξάτος, έχει να μάθει αρκετά και το γεγονός ότι του δίενται απευθείας η ευκαιρία ως συνεργάτες βοηθός προπονητής στην ομάδα που υπηρέτησε τα τελευταία δέκα χρόνια είναι ό,τι καλύτερο για τον ίδιο, αλλά και για τους ανθρώπους που τον έχουν κοντά τους».

Μαρίνος Σατσιάς – Νυν προπονητής ΕΝΠ – Πρώην Προπονητής Ομόνοιας Αραδίππου

«Ένας άν-θρω-πος με κεφαλαία γράμματα, που αγαπά πάρα πολύ αυτό που κάνει και την ομάδα του . Σαν αρχηγός που ήταν με΄σα στα αποδυτήρια υπήρχε μεγάλος σεβασμός τόσο από τους προπονητές, όσο και από τους συμπαίκτες του. Και αυτό το κομμάτι ήταν κάτι που κέρδισε ο ίδιος. Το σεβασμό και την εκτίμηση στο ποδόσφαιρο, αλλά και στη ζωή την κερδίζει ο καθένας με τον τρόπο του.

Την περίοδο που ήμουν στην Αραδίππου ο Αντώνης με βοήθησε αρκετά και εμένα και τους συνεργάτες μου. Είναι ένας έξυπνος άνθρωπος και με αυτό το χαρακτηριστικό μπορούσε να δώσει στο παιχνίδι μας και επιθετικα΄ και αμυντικά τις βοήθειες που χρειαζόμασταν.

Να του ευχηθώ ό,τι καλύτερο σε αυτό το δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει πλέον σαν βοηθός προπονητής. Θέλω να ξέρει ότι δεν έχει καμία σχέση το αντικείμενο του ποδοφαιριστή με αυτό του προπονητή. Του εύχομαι να μελετά, να διαβάζει και να έχει ηρεμία έτσι ώστε να βλέπει με καθαρό μυαλό τον κάθε αγώνα. Κάθε επιτυχία προσωπικά στον ίδιο και στην ομάδα του και μόνο με επιμονή και υπομονή μπορεί κανείς να προχώρήσει και να πετύχει. Ο Αντώνης θα τα καταφέρει…».

Βέσκο Μιχαήλοβιτς – Προπονητής ποδοσφαίρου – Yπεύθυνος Ακαδημιών Ανόρθωσης Αμμοχώστου

Διαψεύδει τα σενάρια ο Οθέλλος: Η δικαιολογία για την απόλυση Βέσκο – ΠΟΛΙΤΗΣ

«Εγώ θα πω ότι είναι ένας παίκτης που θα άντεχε και θα μπορούσε να παίξει άνετα ακόμα ένα χρόνο. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Ήταν ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Το πιο χαρακτηριστικό για τον Αντώνη είναι ότι είχε χαρακτήρα νικητή και δεν ήθελε να χάνει ακόμα και στις προπονήσεις. Είμαι σίγουρος ότι και προπονητικά θα πετύχει. Αντώνη χαίρομαι που σε ξέρω…».

Οι επίσημες τιμές των «περιστεριών»:

«Επίδοση τιμητικού αναμνηστικού ως ένδειξη εκτίμησης στον επί 10ετίας αρχηγό της ομάδας μας ΑΝΤΏΝΗ ΠΑΝΑΓΗ, ο οποίος αποχωρεί μεν από την αγωνιστική δράση αλλά παραμένει στην ομάδα μας αναλαμβάνοντας καθήκοντα βοηθού προπονητή.
ΑΡΧΗΓΕ Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ!!!»
May be an image of 10 people, people standing and outdoors
ΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ:
Τάσος Θεοδώρου