Την καλύτερη περίοδο της καριέρας του φαίνεται πως διανύει στην Άρσεναλ ο Άαρον Ράμσντειλ, ο οποίος μετά την περσινή, μέτρια σεζόν που πραγματοποίησε και τον υποβιβασμό που βίωσε με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, παρέμεινε στην Premier League, πράγμα που «χρωστά» στον Μικέλ Αρτέτα.
Ο Ισπανός προπονητής άλλωστε ήταν αυτός που «άναψε» το πράσινο φως, προκειμένου οι «κανονιέρηδες» να πληρώσουν 23 εκατομμύρια λίρες στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και να τον κάνουν δικό τους, έχοντας σε εκτίμηση τις δυνατότητες του Ράμσντειλ, τόσο με την μπάλα στα πόδια, όσο και αναφορικά με τα αντανακλαστικά του, κάτω από τα γκολπόστ.
Η δικαίωση για αμφότερους ήταν άμεση, και οφείλεται αποκλειστικά στον ποδοσφαιριστή. Ο Ράμσντειλ έκανε το ντεμπούτο του απέναντι στην Γουέστ Μπρομ, για το FA Cup, στην ευρεία νίκη της ομάδας του με 6-0, και εν συνεχεία δεν αντικαταστάθηκε!
Αγωνίστηκε στην βασική ενδεκάδα, και πρωταγωνίστησε στην ανάκαμψη της Άρσεναλ καθ’ όλη την διάρκεια του Σεπτεμβρίου, ενώ ως στιγμής έχει δεχθεί γκολ μόνο από τον Σον, σε ένα σουτ που βρήκε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να της αλλάξει εντελώς πορεία.
«Αν δεν είχα πέσει νωρίτερα, και δεν βρισκόμουν τόσο χαμηλά, δεν θα δεχόμουν γκολ. Είμαι στεναχωρημένος για αυτό, αλλά σημασία έχουν οι τρεις βαθμοί». Αυτή ήταν η δήλωσή του μετά την άνετη επικράτηση της Άρσεναλ στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου απέναντι στην Τότεναμ με 3-1.
Μία δήλωση που συνοψίζει την ψυχολογία του. Έχει πάθος για αυτό που κάνει, αρνείται να νικηθεί, και όταν αυτό συμβαίνει, στεναχωριέται σαν παιδί. Όπως και όταν κερδίζει. Οι πανηγυρισμοί του άλλωστε σε κάθε φάση που «περνάει» και δεν τον «πληγώνει» αποτελεί σήμα κατά τεθέν του!
Και αν κάποιος δεν τον έχει παρακολουθήσει ή αναρωτιέται τον λόγο που ο επίσης εξαιρετικός, πλην όμως ολίγον ασταθής, Μπερντ Λένο, δεν βρίσκεται στην βασική ενδεκάδα, έχοντας χάσει την θέση του από τον Ράμσντειλ, αρκεί να δει την αναμέτρηση απέναντι στην Μπράιτον, και την αντίδρασή του στο σουτ του Λούκας Μόουρα, στο 92ο λεπτό του «Έμιρεϊτς» απέναντι στην Τότεναμ…