Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ματίγια Σπόλιαριτς που πέτυχε δύο γκολ και τον Στεπίνσκι να συνεχίζει απ’ εκεί που σταμάτησε στον αγώνα με την Ανόρθωση σκοράροντας ακόμη ένα, ο Άρης είχε ένα εύκολο πέρασμα από το Δασάκι, επικρατώντας του Εθνικού με 3-0!
Μετά το 3-2 επί της «κυρίας», είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα της Λεμεσού, με την οποία ανήλθε στην τρίτη θέση με 10 βαθμούς! Έβγαλε αντίδραση ο Άρης μετά τον αποκλεισμό-σοκ στο κύπελλο και δικαιούται να αντιμετωπίζει τη συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Αντιθέτως, η ομάδα της Άχνας παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις ένα βαθμό, μετρώντας τέσσερεις ήττες στις πρώτες πέντε αγωνιστικές.
Μέσα σε έντεκα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης πήρε ισχυρό προβάδισμα. Ο Στεπίνσκι άνοιξε το σκορ στο 11’ με δυνατό σουτ εντός περιοχής, ενώ στο 22’ ο Σπόλιαριτς εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Μπογκατίνοφ κι από κοντά με πλασέ διπλασίασε το σκορ για την ομάδα του.
Ο αγώνας ουσιαστικά τελείωσε στο 59’, όταν ο Σπόλιαριτς νίκησε τον τερματοφύλακα του Μπογκατίνοφ σε τετ α τετ, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Ο Εθνικός δεν μπόρεσε ποτέ ουσιαστικά να αντιδράσει και ο Άρης, ο οποίος ήταν απόλυτα αποτελεσματικός, πήρε μία μεγάλη νίκη, την τρίτη συνολικά στο πρωτάθλημα και δεύτερη μακριά από τη Λεμεσό (μετά το 2-1 επί του Ολυμπιακού στο ΓΣΠ στην πρεμιέρα).
ΕΘΝΙΚΟΣ: Μπογκατίνοφ, Πηλέας, Άδωνη, Χολ, Ταράσοφς (46′ Φόλπρεχτ), Περατικός, Κουντόμπιακ, Ζάκπα (46′ Φλοριάν), Γκόρουπετς (28′ Ασούμπρε), Αράζ (28′ Ελουντού/66΄’ Ιωάννου), Μ. Ηλία.
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Κ. Ηλία, Ασούμπρε, Ιωάννου, Φλοριάν, Κυπριανού, Φόλπρεχτ, Μωϋσέως, Σαββίδης, Κουμής, Ελουντού.
ΑΡΗΣ: Βάνα, Γκαρσία, Καζού (62′ Μπαμπίτσκα), Σίλντενφελντ, Γιάγκο, Κβάσιουκ (78′ Σικόρσκι), Πατσέκο (42′ Ντελμίρο), Μουσουντά, Σιμιόν, Σπόλιαριτς (78′ Φράγκος), Στεπίνσκι.
Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Σωφρονίου, Λόπες, Μπράουν, Σικόρσκι, Ντελμίρο, Ανδρέου, Φράγκος, Ελευθερίου, Ματθαίου, Μπαμπίτσκα, Ιωσηφίδης.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φλοριάν / Σίλντενφελντ, Σπόλιαριτς (3η)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ηροδότου Ξένια
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Giacomelli Battiston Piero
AVAR: Γεωργίου Παύλος
Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης

ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Έναρξη του αγώνα.
4’ Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, για λογαριασμό του Εθνικού. Ο Κουντόμπιακ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ταράσοφς από κοντά έκανε το πλασέ αλλά έστειλε την μπάλα μόλις έξω.
8’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Πηλέα, έξω.
11’ 0-1: Με δυνατό σουτ εντός περιοχής, ο Στεπίνσκι ανοίγει το σκορ για τον Άρη! Δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική που σκοράρει ο Πολωνός επιθετικός.
14’ Πρώτη κίτρινη στον αγώνα και συγκεκριμένα στον Σίλτενφελντ, για κράτημα στον Ζάκπα.
17’ Δυνατό σουτ του Κβάσιουκ, ο Μπογκατίνοφ έδιωξε σε κόρνερ. Καλή στιγμή για τον Άρη.
22’ 0-2: Σέντρα του Στεπίνσκι από δεξιά, ο Μπογκατίνοφ απέκρουσε ασταθώς και ο Σπόλιαριτς από κοντά με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Πρώτο γκολ για τον Σπόλιαριτς στο φετινό πρωτάθλημα.
28’ Το κακό ξεκίνημα του Εθνικού στο ματς αναγκάζει τον Ηλία Χαραλάμπους να προβεί νωρίς νωρίς σε δύο αλλαγές. Ασούμπρε και Ελουντού παίρνουν τη θέση των Αράζ και Γκόρουμπετς.
30’ Ο Ελουντού βγήκε σε πολύ καλή θέση εντός περιοχής, τον πρόλαβε όμως ο Βάνα.
37’ Σουτ του Μάριου Ηλία εντός περιοχής, η μπάλα κοντράρει, κόρνερ για τον Εθνικό.
42’ Πρώτη, αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη. Ο Πατσέκο αποχωρεί λόγω τραυματισμού και τη θέση του παίρνει ο Ντελμίρο.
ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ Α’ ΜΕΡΟΥΣ:
Τελικές προσπάθειες: 3-3 (0-3 στο στόχο).
Κατοχή: 44%-56%
Κόρνερ: 5-3
ΣΧΟΛΙΟ: Ο Εθνικός πλήρωσε τα λάθη και τις αδυναμίες του στην άμυνα, τις οποίες εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Άρης, που με δύο γκολ μέσα σε έντεκα λεπτά απέκτησε ισχυρό προβάδισμα. Η ομάδα της Άχνας δεν δημιούργησε τη μεγάλη ευκαιρία στη συνέχεια για να μειώσει, παρά τις αλλαγές του Ηλία Χαραλάμπους.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
46’
Νέα αλλαγή για τον Εθνικό με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ο Φλοριάν και Φόλπρεχτ περνάνε στη θέση των Ζάκπα και Ταράσοφς.
47’ Διαγώνιο σουτ του Μάριου Ηλία, ο Βάνα διώχνει σε κόρνερ.
54′ Κίτρινη κάρτα στον Φλοριάν.
59’ 0-3: Ο Σπόλιαριτς βγήκε μόνος απέναντι στον Μπογκατίνοφ και με πλασέ έστειλε για δεύτερη φορά στο ματς την μπάλα στα δίχτυα!
62’ Αλλαγή για τον Άρη. Ο Μπαμπίτσκα παίρνει τη θέση του Καζού.
66’ Αλλαγή στην αλλαγή για τον Εθνικό! Ο Θωμάς Ιωάννου παίρνει τη θέση του Ελουντού, ο οποίος είχε περάσει στο ματς στο 28’ αντί του Αράζ!
70’ Από κοντά ο Φλοριάν δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά, η μπάλα περνάει έξω.
77′ Κίτρινη κάρτα στον Σπόλιαριτς. Συμπληρώνει τρεις στο πρωτάθλημα.
79′ Κεφαλιά από τον Μάριο Ηλία, μαζεύει εύκολα ο Βάνα.
90′ Σουτ από τον Άδωνη στο ύψος της περιοχής, έξω.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΑ
ΤΕΛΙΚΕΣ: 7-5 (3-4 στο στόχο)
ΚΑΤΟΧΗ: 51-49%
ΚΟΡΝΕΡ: 11-5

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ…
** Η τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν στις 21 Οκτωβρίου 2020 για το κύπελλο, με τον Εθνικό να νικάει με 4-1 και να παίρνει την πρόκριση.
** Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν τη σεζόν 2018-19 στη Β’ Κατηγορία. Και τα δύο ματς έληξαν ισόπαλα (0-0 στο Δασάκι, 2-2 στο Τσίρειο).
** Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν στην Α’ Κατηγορία ήταν στις 31 Ιανουαρίου 2018, με τον Άρη να παίρνει μεγάλο «διπλό» στο Δασάκι με 4-0!
** Η τελευταία φορά που ο Εθνικός νίκησε τον Άρη σε αγώνα πρωταθλήματος στην Α’ Κατηγορία, ήταν την 1η Απριλίου 2017, με σκορ 1-0 στο Τσίρειο, με γκολ του… Ζελάγια. Η τελευταία φορά μάλιστα που νίκησε την ομάδα της Λεμεσού στο Δασάκι, ήταν στις 4 Δεκεμβρίου 2016 (2-0), δηλαδή πριν από σχεδόν 5 χρόνια…
** Ο μοναδικός απόντας στον Εθνικό είναι ο Ντόλεζαλ.
** Στον Άρη, δεν υπολογίζονται οι Ρονγκάλια, Ραντούτ, Πακέ και Σλόγκαρ.
** Ο Εθνικός βρίσκεται στην τελευταία θέση με ένα βαθμό, με απολογισμό μία ισοπαλία και τρεις ήττες και γκολ 4-9 υπέρ και κατά. Ηττήθηκε με 1-0 από την Ομόνοια στο ΓΣΠ, 3-1 από την ΠΑΕΕΚ στο Δασάκι, 2-1 από την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος πήρε τον μοναδικό του ως τώρα βαθμό, απ’ το 0-0 με τη Δόξα στο Μακάρειο.
** Ο Άρης βρίσκεται στην 4η θέση με 7 βαθμούς, όσους έχει και η ΑΕΛ, με απολογισμό δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, με γκολ 5-4 υπέρ και κατά. Κέρδισε 2-1 τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ και με 3-2 την Ανόρθωση στο Τσίρειο στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, εξήλθε ισόπαλος 0-0 με την ΠΑΕΕΚ στο Μακάρειο ενώ έχασε απ’ τον Απόλλωνα με 1-0 στο Τσίρειο.
** Ο Εθνικός προέρχεται από την πρόκριση στο κύπελλο επί του Αχυρώνα, ο Άρης απ’ τον αποκλεισμό στα πέναλτι από την Ένωση.
** Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, για την 6η αγωνιστική ο Εθνικός θα αντιμετωπίσει το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ στις 18 Οκτωβρίου (19:00), ενώ ο Άρης θα δώσει δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τη Δόξα στο Μακάρειο την ίδια μέρα (18:00).