Σε ένα ακόμη παιχνίδι φέτος η Ομόνοια έμεινε πίσω στο σκορ και δεν μπόρεσε να το γυρίσει… πλήρως. Μία κακή συνήθεια που φαίνεται να έχουν αποκτήσει οι πρωταθλητές, οι οποίοι βρίσκονται σε θέση κυνηγού σχεδόν σε κάθε αγώνα.

Ένδεκα επίσημα παιχνίδια έχει δώσει η Ομόνοια σε Κύπρο και Ευρώπη και στα επτά από αυτά βρέθηκε πίσω στο σκορ. Μόνο δύο φορές κατάφερε να «γυρίσει» το ματς και να κερδίσει. Στις υπόλοιπες πέντε περιπτώσεις είχε τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία (χθες με την Πάφο).

Οι «πράσινοι» από τη μία δεν μπαίνουν δυνατά στα παιχνίδια τους και από την άλλη δείχνουν αδυναμία να ανατρέψουν καταστάσεις, όταν δέχονται πρώτοι γκολ. Εξ ου και ο προβληματισμός για την εικόνα που βγάζουν στο ξεκίνημα της σεζόν.

Τα επτά παιχνίδια που έμεινε πίσω στο σκορ η Ομόνοια:
ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΟΜΟΝΟΙΑ 2-0
ΟΜΟΝΟΙΑ-ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ 0-1
ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΝΤΒΕΡΠ 4-2
ΑΝΤΒΕΡΠ-ΟΜΟΝΟΙΑ 2-0
ΑΕΚ-ΟΜΟΝΟΙΑ 2-1
ΟΜΟΝΟΙΑ-ΔΟΞΑ 2-1
ΟΜΟΝΟΙΑ-ΠΑΦΟΣ 1-1

Μόνο σε τέσσερα παιχνίδια ως τώρα δεν έμεινε πίσω στο σκορ η Ομόνοια, η οποία πάντως ακόμη κι όταν προηγείται δεν φτάνει εύκολα στη νίκη. Για την ακρίβεια μόνο σε ένα από τα τρία ματς που προηγήθηκε κέρδισε (τη Φλόρα στο ΓΣΠ)! Στο παιχνίδι με τη Φλόρα στην Εσθονία όπου πήρε προβάδισμα στο σκορ, εν τέλει έχασε (2-1) και πήρε την πρόκριση στα πέναλτι, ενώ στο Σούπερ Καπ με την Ανόρθωση προηγήθηκε, αλλά ισοφαρίστηκε και πήρε τον τίτλο επίσης στα πέναλτι. Το τέταρτο ματς που δεν δέχτηκε πρώτη γκολ ήταν αυτό με την Καϊράτ στο Καζακστάν που έληξε… χωρίς γκολ.

Ειρήνη Σπυροπούλου