Ο Κώστας Μαλέκος, σχολίασε στην εκπομπή «Balla με τον Μάλε» το γεγονός πως ο Απόλλωνας, φαίνεται σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές, έχει πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, λέγοντας πως οι συν διεκδικητές του θα δυσκολευτούν να τον κοντράρουν.
«Είναι όλα που παίζουν ρόλο. Αυτό που το βασίζω είναι πως οι άλλοι αντίπαλοι δεν μου βγάζουν ότι μπορούν να τον φτάσουν εύκολα. Αν κάνουμε εκπομπή στην 22η αγωνιστική, θα λέμε ότι αυτό που είπαμε από την 4η αγωνιστική, ότι καμία ομάδα δεν μπορεί να κάνει το τέσσερα στα τέσσερα», είπε αρχικά και πρόσθεσε για το γεγονός ότι πέρσι έγιναν ανατροπές:
«Ότι έγινε πέρσι, έφταιγε ο Απόλλωνας. Αν παίξουν παιχνίδια τα οποία πρέπει να κερδίσει για να είναι πρωταθλητής και δεν τα κερδίσει είναι διαφορετικό. Ομόνοια και Ανόρθωση δεν είναι τυχαίο ότι δεν ξεκίνησαν καλά. Με τον τρόπο που παίζουν, για παράδειγμα η Ομόνοια, δεν μου βγάζουν το περσινό, το ΑΠΟΕΛ το ίδιο, η Ανόρθωση, δέχθηκε τρία γκολ σε 7 λεπτά. Πέρσι, ο Απόλλωνας έχασε βαθμούς που δεν έπρεπε. Δεν μου βγάζει όμως αυτό το πράγμα φέτος. Ούτε οι ίδιοι στον Απόλλωνα δεν υπολόγιζαν τέτοιο ξεκίνημα. Με βάση την απόδοσή τους στην Ευρώπη, δεν το υπολόγιζαν».

«Δεν βλέπω καμία ομάδα να απειλεί ιδιαίτερα τον Απόλλωνα. Τώρα αν η ΑΕΚ βγάλει το πρόσωπο που πρέπει, τότε μπορεί. Στα επόμενα παιχνίδια που θα έρθουν και ντέρμπι, έτσι θα είναι σε κάθε παιχνίδι ντέρμπι. Για παράδειγμα την 13ή, ή την 14ή, παίζει Απόλλων Ανόρθωση, ή με Ομόνοια ή με ΑΠΟΕΛ. Ξεκινά το παιχνίδι και είναι υπέρ του. Αν δεν κερδίσει τον Απόλλωνα, χάνεται. Τώρα αν χάσει και από τους τρεις και χάσει τα ούλλα εν άλλο θέμα».