Από το ζενίθ στο ναδίρ… Οι φίλαθλοι της Ανόρθωσης πανηγύρισαν έξαλλα την επιστροφή της ομάδας τους σε ευρωπαϊκούς ομίλους μετά από 13 χρόνια, αλλά λίγε μόλις εβδομάδες μετά την επιτυχία της «Κυρίας», η ομάδα τους είναι αγνώριστη.

Κακή εμφάνιση και ήττα από τη Δόξα. Μέτρια εμφάνιση και νίκη επί του Εθνικού Άχνας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Νέα κακή εμφάνιση και ήττα από τον Άρη. Αυτή είναι η σύνοψη της πορείας της Ανόρθωσης στην εκκίνηση του πρωταθλήματος. Πού πήγε η ομάδα που προκρίθηκε στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ; Αυτή είναι η εύλογη απορία των φίλων της Ανόρθωσης.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια έδωσε κάποια εξήγηση, επισημαίνοντας ότι κάποιοι παίκτες μάλλον θεώρησαν πως κρίθηκε ήδη επιτυχημένη η σεζόν με την πρόκριση στους ευρωπαϊκούς ομίλους. Αλλά με την πρόκριση αυτή δεν τελείωσε η σεζόν. Μόλις ξεκίνησε! Πιθανόν να έχει δίκιο ο Γεωργιανός τεχνικός, αλλά είναι δική του ευθύνη να εμφυτεύσει τη σωστή νοοτροπία στους ποδοσφαιριστές του.

Κι αυτό πρέπει να συμβεί άμεσα, αφού ήδη η ομάδα της Αμμοχώστου είχε δύο απώλειες σε θεωρητικά βατά παιχνίδια. Η κούρσα είναι μακρά και ο μαραθώνιος μόλις ξεκίνησε στο πρωτάθλημα, αλλά η μουρμούρα είναι ήδη μεγάλη στην εξέδρα, αφού το ξεκίνημα δεν επαληθεύει τα προγνωστικά πως η Ανόρθωση θα είναι βασικός διεκδικητής του πρωταθλήματος φέτος.

Ειρήνη Σπυροπούλου