Ο πρώτος κύκλος συνεχόμενων αγώνων για την Ανόρθωση ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής με το ντέρμπι κόντρα στο ΑΠΟΕΛ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Θα προηγηθεί την Πέμπτη, η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Γάνδη για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa Conference League.

Δύο απαιτητικά παιχνίδια, με τον Τιμούρ Κετσπάγια να καλείται να βρει τον τρόπο, ούτως ώστε να έρθει η βελτίωση στην ομάδα και η επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα.

Κόντρα στον Άρη, η αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν κάκιστη και αυτό είναι κάτι που πρέπει να μην επαναληφθεί το βράδυ της Πέμπτης, μιας και η Γάνδη είναι ένας αντίπαλος με επιθετικές αρετές.

Οι αλλαγές σε πρόσωπα και σχηματισμό θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες από τον Τιμούρ Κετσπάγια. Παίκτες όπως οι Αντωνιάδης, Καλτσάς και Χριστοδουλόπουλος αναμένεται να πάρουν φανέλα βασικού, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλες αλλαγές σε πρόσωπα, πάντα με τη σκέψη στον αγώνα με το ΑΠΟΕΛ.

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται συνεχώς και θα πρέπει να πάρουν τις ανάσες τους, διαφορετικά θα είναι ανθρωπίνως αδύνατο να είναι στον καλύτερο βαθμό ετοιμότητας και στα δύο ματς που είναι με διαφορά τριών ημερών.

Η προετοιμασία επί κυπριακού εδάφους ολοκληρώνεται σήμερα και αύριο το πρωί η αποστολή θα αναχωρήσει για το Βέλγιο. Εκτός για ακόμη ένα παιχνίδι, θα μείνει ο Αμπαρτζουμιάν.

Ανδρέας Ανδρέου