Αντίστροφη μέτρηση για μία μεγάλη και άκρως σημαντική εξέλιξη. Πληροφορίες που διαρρέουν εδώ και λίγες μέρες, θέλουν τους οργανωμένους οπαδούς να είναι σε επαφές (μεταξύ τους) ώστε να δουν αν μπορεί και πως μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία προκειμένου να επιστρέψουν στα γήπεδα.
Οι ίδιες πληροφορίες, θέλουν τους επικεφαλής των οργανωμένων, να είναι πλέον ένα βήμα από τη μεγάλη απόφαση που θα σημαίνει την παρουσία τους στις κερκίδες, τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στα άλλα ομαδικά αθλήματα σε κλειστές αίθουσες.


Γιατί όμως σκέφτονται να επιστρέψουν;
Ο λόγος που τους έβαλε σε σκέψεις να συζητήσουν την επιστροφή τους, έχει να κάνει, τόσο με τις διαρροές που έγιναν σε ότι αφορά την έκδοση των εισιτηρίων διαρκείας σε ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, αλλά και επειδή πιστεύουν ότι έχουν παρατηρηθεί κάποια γεγονότα, τα οποία δικαιώνουν την αποχή τους αλλά επιβάλλουν ταυτόχρονα και την επιστροφή, για να δείξουν ότι δεν είναι η δική τους συμπεριφορά που δημιουργούσε πρόβλημα, ώστε να παρθεί το μέτρο της κάρτας φιλάθλου.


Θα επιστρέψουν με κάρτα φιλάθλου…αλλά;
Το σενάριο επιστροφής τους, θα γίνει με την έκδοση κάρτας φιλάθλου, όμως  δεν θα σημαίνει και πλήρη αποδοχή των όρων λειτουργίας της κάρτας.
Τι σημαίνει αυτό; Απλά η παρουσία τους στην κερκίδα θα γίνει με κάποιες ενέργειες τους όπως συνήθισαν, ώστε να επιστρέψει η ζεστή ατμόσφαιρα στα γήπεδα.
Χωρίς βέβαια να φτάνουν σε ακρότητες, αλλά χωρίς επίσης, να σημαίνει ότι θα αποδεχθούν το σκηνικό να παραμείνουν τα γήπεδα σε καθεστώς που θυμίζει…εκκλησία ή άλλα δεδομένα τα οποία απαγορεύουν τις γνωστές εκδηλώσεις.


Άρχισαν να επιστρέφουν ορισμένοι…
Παρόλο ότι αναμένεται εντός Οκτωβρίου, η όποια εξέλιξη που θα σημάνει την επιστροφή των οργανωμένων, εντούτοις φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό, έχουν εκδώσει κάρτα και επέστρεψαν ορισμένοι από τους οργανωμένους σε μεγάλες ομάδες.
Αυτοί βέβαια, ενήργησαν ατομικά και όχι με έγκριση των ηγεσιών των οργανωμένων, όμως είναι αλήθεια ότι επέστρεψαν έστω και λίγοι οπαδοί που ανήκουν στις τάξεις των οργανωμένων.


Θα εκδοθεί κοινή ανακοίνωση
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ή όποια εξέλιξη προκύψει θα δημοσιοποιηθεί μέσω δημόσιας ανακοίνωσης.
Είναι…στα σκαριά κοινή συνάντηση, όλων των οργανωμένων και αν εκεί προκύψει τελική συμφωνία, τότε όπως γράψαμε, εντός Οκτωβρίου θα υπάρξουν νεότερα.
Μιλώντας με κάποια στελέχη που ανήκουν στις τάξεις των οργανωμένων, μα επιβεβαίωσαν ότι γίνεται αυτή σκέψη, αλλά προτίμησαν να αποφύγουν την πρόβλεψη, αν θα γυρίσουν τελικά και πότε στα γήπεδα.

Μιχάλης Παπαγεωργίου