Η Ανόρθωση, δεν παρουσιάζει στον αγωνιστικό χώρο, το πρόσωπο που θα ήθελε στα τελευταία παιχνίδια, αυτό το πάθος και την ενέργεια που μας έδειξε, κυρίως στα Ευρωπαϊκά που έφεραν και την πρόκριση στους ομίλους. Ο στόχος επετεύχθη, όμως η σεζόν δεν τελείωσε στην Ευρώπη. Οι κινήσεις που έγιναν, μεταγραφικά πάντοτε, έδειξαν πως έχει δημιουργήσει, ποιοτικά και ποσοτικά, ένα ρόστερ που μπορεί να χτυπήσει και τους δύο εγχώριους τίτλους. Ωστόσο, στις πρώτες αγωνιστικές, δεν το δείχνει, απογοητεύει, κυρίως από θέμα απόδοσης.
Και κόντρα στον Άρη, οι παίκτες δεν κατέβηκαν στο γήπεδο. Βαρύ, αλλά επί της ουσίας αυτό έδειξαν στο πρώτο 20λεπτο. Η Ανόρθωση κατέρρευσε σαν «χάρτινος πύργος» και δείχνει αυτή η πτώση γενικότερα, ότι την επηρεάζει μέσα στο παιχνίδι. Πρέπει να βρει τις λύσεις και τη δύναμη να ανυψώσει το ηθικό της και να συνεχίσει, γιατί αλλιώς θα μείνει στην… επιτυχία της πρόκρισης.


Αγωνιστικά, έχει μεγάλες αδυναμίες ανασταλτικά. Κάτι δεν της βγαίνει, ενώ της λείπει και η συγκέντρωση. Είναι η απουσία του Αμπαρτζουμιάν και το ότι δεν έχει εναλλακτική; Είναι η απουσία του Χουσμπάουερ από τη μεσαία γραμμή; Είναι το ότι ο Αραγιούρι είναι πολύ πίσω από πλευράς απόδοσης; Είναι το σχήμα που πρέπει να διαφοροποιηθεί; Είναι η κούραση; Είναι το ότι παίκτες όπως οι Λάζαρος και Πόποβιτς δεν αποδίδουν όσο θα έπρεπε; Όλα παίζουν ρόλο, και τακτικά κομμάτια και αγωνιστικά… Δεν μπορεί όμως να συνεχίσει έτσι, ήδη βρίσκεται πίσω στο πρωτάθλημα. Νωρίς μεν, αλλά…
Επίσης, κάτι δεν βγαίνει στην Ανόρθωση, και στο επιθετικό τρίτο. Δεν θα κρίνουμε νωρίς τους σέντερ φορ που έχει, απλά ακόμη δεν έχει πάρει τα αναμενόμενα, ειδικότερα από τον Λάφερτι. Ήρθε ως μεγάλο όνομα και κάπου πρέπει να το βρει, στο τελείωμα των φάσεων, στην τελική πάσα. Γιατί κάνει δουλειά στο γήπεδο, αλλά από ουσία ακόμη τίποτα…
Ακολουθούν τα παιχνίδια με Γάνδη και ΑΠΟΕΛ. Θα «φρεσκάρει» την ομάδα στο Βέλγιο ο Τιμούρ; Θα την δούμε αλλαγμένη και αποφασισμένη στο ντέρμπι της Κυριακής; Και μετά ακολουθούν οι Εθνικές, όπου είναι ένα ιδιαίτερο θέμα για την Ανόρθωση, καθώς… φεύγουν οι μισοί από τις προπονήσεις.

Κύπρος Εγγλέζος