ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ-ΚΥΡΓΙΟΣ 2-0: Κυρίαρχος ο Στέφανος, έκανε το 5-1 για την Team Europe
Σπορ

ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ-ΚΥΡΓΙΟΣ 2-0: Κυρίαρχος ο Στέφανος, έκανε το 5-1 για την Team Europe

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρουσιάστηκε σε καλή μέρα, ο Νικ Κύργιος ήταν ανά διαστήματα απολαυστικός, κυρίως όμως ευδιάθετος, με τον Έλληνα πρωταθλητή να επικρατεί στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας του Laver Cup με 6-3, 6-4.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε σε καλή κατάσταση παρά τις ενοχλήσεις που τον ταλάνιζαν το προηγούμενο διάστημα, ήταν κυρίαρχος και έκαμψε την αντίσταση του Ελληνοαυστραλού κόντρα στον οποίο είχε αρνητική παράδοση με 2 ήττες. Αυτή ήταν η 51η νίκη του Τσιτσιπάς μέσα στο 2021. Μ’ αυτό τον τρόπο έκανε το 5-1 για την Team Europe κόντρα στην Τeam World, καθώς τη δεύτερη μέρα του τουρνουά οι νίκες μετράνε για δύο πόντους.

Ο Τσιτσιπάς ήταν αυτός που προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο από την αρχή της αναμέτρησης, έστελνε ανά διαστήματα τον Κύργιο στη διαγώνιο, πολλές φορές ο Ελληνοαυστραλός υποχρεώθηκε να τρέξει και να πάει στις γωνίες ώστε να αμυνθεί. Στο πρώτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, έκανε από νωρίς το μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ και εν συνεχεία τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες το πρώτο σετ.

Το δεύτερο σετ ήταν πιο έντονο, είχε περισσότερα ράλι και εξελίχθηκε σε αρκετά αμφίρροπη συνάντηση. Ο Κύργιος πήρε περισσότερα ρίσκα, έγινε πιο επιθετικός, αλλά ο Στέφανος ανέβαινε από το midcourt και τελείωνε με σχετική ευκολία αρκετούς πόντους. Την ίδια ώρα ο αντίπαλός του προσπαθούσε να περάσει πιο δύσκολα χτυπήματα, ενώ πολλά από τα βαθιά περάσματα του ήταν αναποτελεσματικά, αφού ο Στέφανος πίεση κατά πολύ τον Κύργιο από τη βασική γραμμή ώστε να μην ανεβαίνει ψηλά στο φιλέ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κύργιος εξαπέλυσε σε αρκετές φορές επίθεση στο παιχνίδι με τα ισχυρά σερβίς του, ολοκληρώνοντας μάλιστα την αναμέτρηση με οκτώ άσους έναντι τριών του Τσιτσιπά, ενώ αμφότεροι είχαν από 2 διπλά λάθη στο παιχνίδι.

Related posts