Mamba out…

Οκτώ χρόνια πριν, ο Κόμπι Μπράιαντ έλεγε «αντίο» στο μπάσκετ με τον πιο… Κόμπι τρόπο.

Σε μια εφιαλτική σεζόν για τους Λέικερς, αλλά και για τον ίδιο με πολλούς τραυματισμούς που τον ώθησαν στο «αντίο», βρήκε τον τρόπο να κάνει την τελευταία του παράσταση αξέχαστη.

Με 60 πόντους, 23 εξ αυτών στην τελευταία περίοδο, οδήγησε την ομάδα του στην επιστροφή από το -15 απέναντι στους Γκρίζλις και τη νίκη με 101-96, μόλις την 17η γι’ αυτούς στη σεζόν, που ήταν η χειρότερη της ιστορία τους.

Ήταν η πρώτη του εμφάνιση με πάνω από 50 πόντους μετά το 2009, η πέμπτη κορυφαία επίδοση της καριέρας του και ολοκληρώθηκε με ένα τρίποντο στα 59’’ και ένα ακόμη στα 31’’ για το προσπέρασμα της ομάδας του με 97-96.

«Τον είχα προκαλέσει να βάλει 50 στο τελευταίο του παιχνίδι κι αυτός ο κερατάς έβαλε 60!», είχε πει με θαυμασμό για τον άλλοτε Διόσκουρό του ο Σακίλ Ο’ Νιλ.

«Το τέλειο φινάλε θα ήταν ένα πρωτάθλημα. Αλλά ήθελα να κάνω το καλύτερο στο τελευταίο μου παιχνίδι. Τι άλλο να πω… Mamba out!», ήταν τα τελευταία του λόγια ως παίκτης ΝΒΑ, σε μια ατάκα που έγινε κομμάτι της ποπ κουλτούρας και χρησιμοποιήθηκε ακόμη κι από Αμερικανό πρόεδρο (Obama out).

Και κάπως έτσι έκλεισε ένα ολόκληρο κεφάλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ.

Ο Κόμπι έμελε σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά να χάσει τη ζωή του, μαζί με την κόρη του Τζίτζι, σε συντριβή ελικοπτέρου. Και σε κάτι τέτοιους επετείους όπως η σημερινή, μας λείπει ακόμη πιο πολύ…