Απόδοση δικαιοσύνης έστω και στο τέλος για την Πορτογαλία, η όποια κέρδισε με 2-1 την Τσεχία με χρυσή αλλαγή τον Κονσεϊσάο, σκοράροντας στο 90+2′. Τα…άχαστα έχασαν οι Πορτογάλοι, βρέθηκαν και πίσω στο σκορ αλλά βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουν το ματς την ώρα που έγραψαν ιστορία Κριστιάνο και Πέπε.
Ο αγώνας
Στο 8ο λεπτό ο Λεάο σέντραρε από αριστερά, ο Κριστιάνο πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω και στο 22’ ο Ντίας έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Σουλτς και πέρασε δίπλα από το δοκάρι της Τσεχίας.
Στο 24’ ο Φερνάντες δοκίμασε από μακριά το πόδι του και η μπάλα βρήκε σε αμυντικό της Τσεχίας και πέρασε ελάχιστα έξω και στο 26’ η Πορτογαλία έφυγε στην κόντρα, ο Φερνάντες έκανε το γύρισμα από δεξιά αλλά ο Λεάο δεν βρήκε για εκατοστά την μπάλα.
Στο 32ο λεπτό ο Φερνάντες πέρασε κάθετα στον Κριστιάνο που βρέθηκε μόνος με τον Στάνεκ αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει και στο 35’ ο Κριστιάνο πάτησε με μαγικό τακουνάκι στον Βιτίνια κι εκείνος έκανε την κίνηση στον άξονα αλλά κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Χράνατς.
Στο 45+1’ ο Κριστιάνο γύρισε όμορφα στην περιοχή και πλάσαρε αλλά ο Στάνεκ του είπε όχι ξανά και στο 55’ ο Ντίας σέντραρε από δεξιά, ο Κριστιάνο πήρε την κεφαλιά αλλά εκείνη βρήκε στον Χόλες και πέρασε κόρνερ.
Και από το πουθενά ο Πρόβοντ με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 0-1 στην
πρώτη της τελική φάση στο ματς. Ωστόσο στο 69’ ο Βιτίνια σέντραρε από δεξιά, ο Μέντες πήρε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι και μετά από καραμπόλα η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της Τσεχίας από τα πόδια του Χράνατς.
Στο 72ο λεπτό ο Ζότα έκανε όμορφη ενέργεια και σουτ από αριστερά αλλά ο Στάνεκ έδιωξε δύσκολα και στο 78’ ο Βιτίνια έπιασε όμορφο σουτ από 30 μέτρα αλλά ο Τσέχος γκολκίπερ έβγαλε σε κόρνερ.
Στο 82’ το σουτ του Σέβτσικ σταμάτησε στα σώματα και το επόμενο από τον Σούτσεκ πέρασε μόλις έξω και στο 87′ ακυρώθηκε γκολ του Ζότα για οφσάιντ στην αρχή της φάσης στον Ρονάλντο.
Και στο 90+2′ ο Πέδρο Νέτο σέντραρε από αριστερά, η μπάλα κόλλησε στην καρδιά της άμυνας της Τσεχίας και ο Κονσεϊσάο με κοντινό πλασέ έκανε το 2-1.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαρτίνες): Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ (63’ Ινάσιο), Πέπε, Ντίας, Κανσέλο (89′ Σεμέδο), Μέντες (89′ Νέτο), Βιτίνια (89′ Κονσεϊσάο), Φερνάντες, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρονάλντο, Λεάο (63’ Ζότα).
ΤΣΕΧΙΑ (Ιβάν Χάσεκ): Στάνεκ, Κρέιτσι, Χράνατς, Χόλες (90+3′ Χορί), Ντούντερα, Τσουφάλ, Σούτσεκ, Πρόβοντ (79’ Σέβτσικ), Σουλτς (79’ Μπαράκ), Σικ (61’ Χίτιλ), Κούχτα (60’ Λινγκρ)