Ο Ντένις Τσερίσεφ με τα δύο γκολ από φάουλ και το νικητήριο πέναλτι απέναντι στον Πανσερραϊκό, έγινε ο πρώτος παίκτης στην Ελλάδα που κάνει χατ-τρικ από στημένες φάσεις στον 21ο αιώνα. Αυτό το απίθανο κατόρθωμα θύμισε… Κωνσταντίνο Φραντζέσκο.

Ο Ντένις Τσερίσεφ  ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης – πρόκρισης με 3-0 απέναντι στον Πανσερραϊκό στη Ριζούπολη. Ο Ρώσος με δύο γκολ – φάουλ και ένα νικητήριο πέναλτι έδωσε το εισιτήριο για τους «8» στον Πανιώνιο και ταυτόχρονα μας θύμισε τις αποδόσεις που έπιανε με την εθνική του ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Μάλιστα, εκτός από την αναδρομή στο παρελθόν στους φιλάθλους και την πρόκριση στον Πανιώνιο, ο 33χρονος χάρισε κάτι και στα βιβλία της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Τα τρία γκολ από τις στημένες φάσεις, κατέστησαν τον επιθετικό του Πανιωνίου τον πρώτο παίκτη που πράττει κάτι τέτοιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο του 21ου αιώνα. Ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, παρόλο που είχε να σκοράρει δύο χρόνια, δεν πτοήθηκε και αποφάσισε να αντιγράψει τον… Κωνσταντίνο Φραντζέσκο.

Αυτό που έκανε ο Τσερίσεφ, το «κρύο» απόγευμα στην Αθήνα, μοιάζει σε ένα αντίστοιχο κατόρθωμα του Κωνσταντίνου Φραντζέσκου τον καιρό που αγωνιζόταν για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Το 1997 λοιπόν, σε ένα ΠΑΟΚ – Καστοριά για την 34η αγωνιστική του πρωταθλήματος, τρία γκολ-φάουλ ήρθαν από τα πόδια του Φραντζέσκου. Αυτός είναι μέχρι και σήμερα ο μοναδικός που είδαν τα ελληνικά γήπεδα με κάνει χατ-τρικ από εκτελέσεις φάουλ.

Ο Τσερίσεφ πλησίασε, αλλά δεν τον έφτασε. Στο τέλος της ημέρας, όμως, πόσο μεγάλη σημασία μπορεί να έχει αυτό για τον Πανιώνιο, μετά το «επικό» κατόρθωμά του;