Ένα είναι το βασικό ερώτημα της ημέρας: τι θα συμβεί σε περίπτωση που η UEFA αποφασίσει να τιμωρήσει τον Τζουντ Μπέλιγχαμ; Πόσα παιχνίδια θα χάσει; Έχουμε την απάντηση και οι Άγγλοι μπορούν να είναι… αισιόδοξοι!

Πρόκειται αναμφίβολα για το θέμα της ημέρας. Ο λόγος φυσικά για τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, ο οποίος έκανε τη χειρονομία που όλοι έχουμε δει στο Αγγλία – Σλοβακία και η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο τιμωρίας του.

Το βασικότερο ερώτημα όλων όμως, έγκειται στο ποια θα μπορούσε να είναι η τιμωρία για τον σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης. Και εμείς έχουμε την απάντηση, με τα πιθανά σενάρια να είναι τρία και την Αγγλία φυσικά να εύχεται απλώς να κλείσει η υπόθεση.

Σε αντίθετη περίπτωση όμως, υπάρχει ένα κακό και ένα υποφερτό σενάριο: το κακό θα θυμίσει έντονα όσα έγιναν από τον Μάρκο Αρναούτοβιτς, στο EURO 2020, απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία. Είχε επιτεθεί σε έναν παίκτη της αντίπαλης ομάδας και η UEFA αποφάσισε να τον θέσει εκτός δράσης για το επόμενο 90άλεπτο της χώρας του.

Από την άλλη πλευρά, ουδείς φυσικά θα έχει λησμονήσει τη μεγάλη «κόντρα» ανάμεσα σε Ντιέγκο Σιμεόνε και Κριστιάνο Ρονάλντο, πίσω το 2019. Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης «κοντραρίστηκαν» στο Champions League, ο πρώτος είχε «ξεσπάσει», δείχνοντας τα γεννητικά του όργανα στη νίκη του πρώτου ματς με 2-0, και εν συνεχεία, ο Πορτογάλος έκανε ακριβώς το ίδιο στη ρεβάνς.

Τι συνέβη σε αυτή την περίπτωση; Ο Κριστιάνο ήταν αυτός που τιμωρήθηκε με πρόστιμο, που «άγγιξε» τα 20.000 ευρώ, για ανάρμοστη συμπεριφορά!

Όπως και να έχει όμως, το συμπέρασμα είναι δεδομένο: στη χειρότερη των περιπτώσεων, ο Τζουντ Μπέλιγχαμ θα λείψει μόνο από τον προημιτελικό της Αγγλίας. Και αν βρεθεί στους «4» του EURO 2024, θα είναι κανονικά διαθέσιμος.