Η Ισπανία “κλείδωσε” το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Euro 2024. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, πολιόρκησε την περιοχή της Γεωργίας και κατάφερε εν τέλει με εμφατική ανατροπή, να επικρατήσει 4-1 και να πανηγυρίσει την πρόκριση στις καλύτερες οκτώ ομάδες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης ήταν ο Φαμπιάν Ρουίθ. Ο ποδοσφαιριστής της Παρί Σεν Ζερμέν πραγματοποιεί ένα φανταστικό τουρνουά και έφτασε ήδη τα δύο γκολ και τις δύο ασίστ. Όλοι παραμιλούν για τους νεαρούς Γιαμάλ και Γουίλιαμς, αλλά και ο 28χρονος μέσος ξεχωρίζει.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τα γκολ, τις τελικές και τα xGoals του Ρουίθ στο Euro 2024.

Euro 2024, Ισπανία: Ο Ρουίθ κάνει το τουρνουά της ζωής του και κόντρα στη Γεωργία ήταν ο απόλυτος πολιορκητής
Οι τελικές και τα xGoals του Φαμπιάν Ρουίθ στο Euro 2024

Ο Ρουίθ σκόραρε κόντρα στην Γεωργία και με το κεφάλι έκανε το 2-1 για την ρόχα. Συνολικά, μέχρι στιγμής στο τουρνουά έχει πετύχει δύο γκολ. Ο Ισπανός μέσος σουτάρει αρκετές φορές και γι’ αυτόν τον λόγο έχει 11 τελικές με αξία 0.99xG.

Ψάχνει συνεχώς χώρο για να εκτελέσει και απόδειξη είναι οι έξι τελικές που έχει εκτός περιοχής. Το πρώτο του γκολ είχε σημειώσει με εξαιρετικό τρόπο στην πρεμιέρα απέναντι στους Κροάτες από τα όρια του “κουτιού”.

Βοήθησε στην πολιορκία της Γεωργίας

Απέναντι στους Γεωργιανούς ήταν εκ των πολυτιμότερων και οι επιδόσεις του μπορούν να αποδείξουν τους λόγους. Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις ενέργειές του στην αναμέτρηση.

Euro 2024, Ισπανία: Ο Ρουίθ κάνει το τουρνουά της ζωής του και κόντρα στη Γεωργία ήταν ο απόλυτος πολιορκητής
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Φαμπιάν Ρουίθ στο Ισπανία – Γεωργία

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Πέρα από το γκολ με την κεφαλιά του, βρήκε με μία εξαιρετική μεταβίβαση τον Γουίλιαμς, ο οποίος μετά έκανε τα μαγικά του, πετυχαίνοντας το τρίτο γκολ της Ισπανίας. Άρα είχε και μία ασίστ.

Η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε είχε σφίξει τον κλοιό και έψαχνε χώρους για να γίνει απειλητική. Ο Ρουίθ ήταν εκεί και “χτυπούσε” από την αριστερή πλευρά. Ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες των Ισπανών με 106 ενέργειες, οι τέσσερις εξ αυτών στην περιοχή των Γεωργιανών.

Δεν δίσταζε να δοκιμάσει το πόδι του. Όποτε έβρισκε χώρο, εκτελούσε και έτσι τελείωσε το ματς με επτά τελικές, τις περισσότερες μαζί με τον Γιαμάλ. Η συνολική τους αξία 0.73xG, με το γκολ του να αξίζει 0.48xG. Βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και χρειάστηκε ένα άγγιγμα, για να αξιοποιήσει την εκπληκτική ασίστ του Γιαμάλ.

Ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα και μαζί με τους Γουίλιαμς και Γιαμάλ είχε τις περισσότερες πετυχημένες ντρίμπλες. Πέντε δοκίμασε συνολικά, οι τέσσερις του βγήκαν, στην προσπάθειά του να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα.

Έκανε επίσης δουλειά και δημιουργικά, εφόσον πέρα από την ασίστ, είχε ακόμη μία πάσα που έφτιαξε ευκαιρία. Συνολικά είχε 79 στις 86 μεταβιβάσεις του, με 32/39 πάσες στην επίθεση. Με λίγα λόγια μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση.

Επόμενος αντίπαλος της Ισπανίας είναι η Γερμανία σε μία τιτανομαχία στα προημιτελικά. Ευκαιρία, λοιπόν, για τον Ρουίθ, αλλά και για τα άλλα αστέρια της ρόχα να λάμψουν και να κάνουν την Ευρώπη να παραμιλάει.