Τι και αν η εθνική Αγγλίας κατέγραψε μόλις πέντε τελικές προσπάθειες και δεν έμοιαζε γενικώς επικίνδυνη απέναντι στην Σερβία;
Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν έχει ακριβώς την ίδια άποψη, με τον προπονητή των «τριών Λιονταριών» να επισημαίνει πως η χώρα του έκανε αυτό που έπρεπε για να πάρει τους τρεις βαθμούς.
Παραδέχθηκε πως υπήρξε κακό διάστημα, είδε βελτίωση συγκριτικά με το τελευταίο φιλικό και ξεκαθάρισε πόσο δύσκολο είναι να επιτίθεται μία ομάδα, απέναντι σε σύνολο που αμύνεται με πέντε παίκτες. Κρατά τη νίκη και αισιοδοξεί πως η Αγγλία θα βρει αρκετά γκολ στο EURO 2024!
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ:
«Είναι μια δυνατή ομάδα η Σερβία. Έπρεπε να υποφέρουμε λίγο, κάτι που νομίζω ότι είναι πολύ καλό για εμάς.
Νομίζω ότι το να υπερασπιστούμε την περιοχή με τον τρόπο που κάναμε ήταν θετικό. Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπήκαμε όσο καλά θα ήθελα, αλλά το να φτάσουμε στη νίκη είναι πολύ σπουδαίο.
Είμαι σίγουρος ότι θα σκοράρουμε αρκετά γκολ στο EURO. Το να παίζουμε κόντρα σε αμυντική πεντάδα, είναι δύσκολο για να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, αλλά το κάναμε. Μου άρεσε το γεγονός ότι έπρεπε να υποφέρουμε χωρίς την μπάλα, γιατί αυτό είναι ένας τομέας στον οποίο έχουμε δουλέψει πολύ αυτήν την εβδομάδα. Προφανώς ήμασταν πολύ καλύτεροι από την προηγούμενη (εβδομάδα) σε αυτό».