Τρομερή συζήτηση, διάλογος – έπος για δύο «παιδιά» που αγάπησαν μαζί το ποδόσφαιρο και είναι… ερωτευμένοι με τη νίκη. Ο Μικέλ Αρτέτα και ο Τσάμπι Αλόνσο το έκαναν ξανά και συζήτησαν πριν από μερικούς μήνες, με αφορμή την… Μπάγερν Μονάχου και τη Γουέστ Χαμ!

Είναι φίλοι. Έχουν μεγαλώσει μαζί. Αγάπησαν παρέα το ποδόσφαιρο. Ζούσαν κοντά, γνωρίζονταν οι οικογένειές τους. Ήθελαν να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους άθλημα, συζητούσαν και είχαν πάρα πολλά κοινά.

Μα το κυριότερο όλων, έγκειται στην επιθυμία τους να κερδίσουν. Τόσο ο Μικέλ Αρτέτα, όσο και ο Τσάμπι Αλόνσο, από όταν έπαιζαν στη γειτονιά τους μικροί, δεν συμβιβάζονταν με την ήττα.

Και ο προπονητής της Μπάγερ Λεβερκούζεν, που κατέκτησε το νταμπλ φέτος, επισήμανε πως αυτό του έκανε εντύπωση στον coach της Άρσεναλ.

«Πηγαίναμε βόλτα, παίζαμε τένις, πηγαίναμε για σερφ, κανονίζαμε για ποδόσφαιρο. Ήθελε τόσο πολύ να με κερδίσει. Ακόμη και αν παίζαμε ένα παιχνίδι στην παραλία. Αγαπάει τη νίκηαυτό δεν διδάσκεταιΓεννιέσαι με αυτό νομίζω. Αυτό μας έδεσε πολύ. Και μιλάμε ακόμημέχρι και σήμερα

Και από την στιγμή που ο Τσάμπι Αλόνσο ανοίχτηκε τόσο πολύ στην συνέντευξη για τον «φίλο» του, Μικέλ Αρτέτα, προφανώς και θα τον ρωτούσαν ποια ήταν η τελευταία φορά που ήρθαν σε επαφή.

Και ο Βάσκος απάντησε… επικά, δίνοντας και ένα hint της συζήτησής τους. Ο προπονητής της Άρσεναλ τον κάλεσε αγχωμένος. «Κληρωθήκαμε με την Μπάγερν στο Champions League, τι λες για αυτό;», του είπε. Και ο Τσάμπι απάντησε… «Εμείς με τη Γουέστ Χαμ, πες μου εσύ τι νομίζεις!».

Και κάπου εκεί, οι δύο φίλοι ξεκίνησαν να συζητούν. Ο Αρτέτα δεν τα κατάφερε, ο Τσάμπι έφτασε μέχρι και τον τελικό δίχως ήττα, αλλά στο τέλος της ημέρας, ουδείς έχει ευρωπαϊκό τίτλο!