Στα 16 του παίζει στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο εκπροσωπώντας την πατρίδα του και το άγχος είναι άγνωστη λέξη. Όταν βρίσκεται στο ξενοδοχείο δεν ξεχνά να κάνει τα μαθήματά του. Και με τα χρήματα που βγάζει, βοηθά πρώτα την οικογένειά του. Ο Λαμίν Γιαμάλ είναι παιδί – διαμάντι…

Είναι από τα πρόσωπα του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Κι όχι απλά για την ωριμότητα και την ποιότητα που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο παρά το γεγονός πως είναι μόλις 16 ετών και τα αθλητικά χαρακτηριστικά του ακόμα αναπτύσσονται και βελτιώνονται.

Ο Λαμίν Γιαμάλ βρίσκεται στη Γερμανία για να στηρίξει τις προσπάθειες της Ισπανίας στο Euro 2024, αλλά δεν ξεχνά πως οφείλει να ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις που έχει ως παιδί και ως… μαθητής.

Γι’ αυτό όταν βρίσκεται στο ξενοδοχείο στα κενά ανάμεσα στους αγώνες και τις προπονήσεις, κάνει τα μαθήματά του για να μη μείνει πίσω στο σχολείο.

Ο Ντε Λα Φουέντε απολαμβάνει την παρουσία του μικρού στα αγωνιστικά του πλάνα και όσα μπορεί εκείνος να δώσει στην εθνική ομάδα, περισσότερο όμως θα είναι υπερήφανος και θα στηρίζει τον 16χρονο ποδοσφαιριστή για το ποιόν του, ως άνθρωπος.

Όπως αναφέρει η καταλανική Sport, ο Λαμίν Γιαμάλ έχει ήδη φροντίσει για την οικογένειά του με τα χρήματα που παίρνει από το ποδόσφαιρο και την Μπαρτσελόνα και έχει ήδη αγοράσει σπίτι στη γιαγιά του, αλλά και στους γονείς του, προκειμένου να τους βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης.

Πραγματικό, παιδί – θαύμα!