Το Βέλγιο μετά την ήττα «σοκ» απέναντι στην Σλοβακία (0-1, 17/06) για την πρώτη αγωνιστική του EURO 2024 ήταν αναγκασμένο να βγάλει αντίδραση. Και έτσι έγινε!
Η ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο κέρδισε με 2-0 την Ρουμανία (22/06) και έβαλε «φωτιά» στον πέμπτο όμιλο της διοργάνωσης!
Το τελικό αποτέλεσμα το διαμόρφωσε ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος ήταν από τους πολυτιμότερους της αναμέτρησης και διεύρυνε ένα απίστευτο σερί που έχει «χτίσει» από το 2012!
Συγκεκριμένα, όποτε ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι έχει δει το όνομά του στον φωτεινό πίνακα των σκόρερ και αγωνίζεται με το εθνόσημο στο στήθος δεν έχει ηττηθεί ποτέ! Ακόμα και αν μιλάμε για φιλικό αγώνα!
Και το εν λόγω σερί γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό, αν αναλογιστούμε πως έχει σκοράρει σε 26 διαφορετικούς αγώνες! 
Μόνο δύο φορές ο αρχηγός του Βελγίου δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει την νίκη με την εθνική του, όταν σκοράρει και μάλιστα, απέναντι στην ίδια ομάδα!
Η εθνική Ουαλίας μπορεί να μην κατάφερε να βρίσκεται στα γήπεδα την Γερμανίας, αλλά σίγουρα έχει αποδειχτεί σε κακό «μπελά» για τον Βέλγο σταρ.
Οι «Δράκοι» αν και έχουν δεχτεί σε τέσσερις διαφορετικούς αγώνες γκολ από τον Ντε Μπρόινε, έχουν καταφέρει να αποσπάσουν δυο ισοπαλίες, μια το 2013 και μια το 2021 με το ίδιο σκορ (1-1).
Κάπου εδώ, αξίζει να σημειωθεί πως στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 το Βέλγιο είχε πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά στην παράταση απέναντι στις Η.Π.Α (2-1), με τον Ντε Μπρόινε να σκοράρει το πρώτο γκολ της αναμέτρησης!
Πλέον, το μόνο που μένει να φανεί είναι αν θα βρεθεί κάποια ομάδα που θα καταφέρει να κερδίσει το Βέλγιο, όταν σκοράρει ο αρχηγός του.
Κάτι που φαντάζει απίθανο, μιας και οι «Κόκκινοι Διάβολοι» έχουν το «know-how», όταν ο 32χρονος βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα