Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Κληθείς να σχολιάσει το «φαινόμενο» Φειδία στις πρόσφατες ευρωεκλογές και αν το ποσοστό του εξασφαλίζει θέση στο Εθνικό Συμβούλιο,  ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι «η πρακτική που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια είναι σύμφωνα με τα εκλογικά ποσοστά ενός κόμματος σχηματισμού και αυτό έγινε το 2019. Αυτή την στιγμή ο κ. Παναγιώτου δεν εκπροσωπεί ένα κομματικό σχηματισμό ούτως ώστε να κληθεί στο Εθνικό Συμβούλιο», είπε ο Κυβερνητικός.

Παράλληλα η κυβέρνηση δια του Κυβερνητικού εξέφρασε άγνοια γύρω από την εξαφάνιση δυο μεταναστών που βρίσκονταν παγιδευμένοι στη Νεκρή Ζώνη.

Μιλώντας για το θέμα ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε «αυτό που γνωρίζουμε είναι πως τα άτομα που βρίσκονται στην Νεκρά Ζώνη τα συνδράμουν η UNFICYP και τα Ηνωμένα Έθνη».

Yπενθυμίζεται ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) σε ανακοίνωσή της εκφράζει βαθιά ανησυχία για την ασφάλεια και την ευημερία περίπου 31 μεταναστών, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιών, οι οποίοι, όπως αναφέρει, βρίσκονται παγιδευμένοι στη Νεκρή Ζώνη.