Το γκολ του Τζακάνι στο 98’ λύτρωσε την Ιταλία και με την ισοπαλία απέναντι στην Κροατία (1-1) την έστειλε στους «16». Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι ξέσπασε κατά όσων τον περίμεναν… στη γωνία για μια αποτυχία των «ατζούρι».

«Αξίζαμε να περάσουμε. Μπορεί να σκοράραμε στο 98’, αλλά ήταν δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία και την αξίζαμε. Τώρα έχουμε μια ευκαιρία μπροστά μας να προχωρήσουμε περισσότερο», ανέφερε ο Ιταλός προπονητής.

«Η κριτική είναι μέρος της δουλειάς μας. Πριν τους αγώνες βλέπουμε χιλιάδες παιδιά να μας περιμένουν με τις ώρες για να μας δουν για ένα δευτερόλεπτο καθώς φεύγουμε από το ξενοδοχείο. Όταν όμως διαπιστώνω πως είμαι στόχος για κάποιους, εξαγριώνομαι. Τους λυπάμαι, γιατί μας περιμένουν στη γωνία. Θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει από την Κροατία, είναι μια πολύ καλή ομάδα. Κάποιοι είχαν έτοιμο το δηλητήριο. Όμως αυτό μου δίνει έξτρα κίνητρο. Μην ανησυχείτε για μας. Έχτισα αυτή την ομάδα για να είναι καλή από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και είναι πολύ όμορφο που δικαιωθήκαμε από την προσπάθεια που κάναμε μέχρι το 98’», πρόσθεσε.