Πιο δυνατή και ενωμένη βγήκε η FIFPRO στην Παγκόσμια Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 05-06/06/2024 στα κεντρικά γραφεία της παγκόσμιας ένωσης ποδοσφαιριστών στην Ολλανδία.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π., Σπύρος Νεοφυτίδης, υπό την ιδιότητά του αντιπροέδρου της FIFPRO Europe, συμμετείχε και σε αυτήν την πολύ σημαντική συνέλευση, η οποία θα ανοίξει μία νέα εποχή για την παγκόσμια ένωση ποδοσφαιριστών. Συγκεκριμένα, μετά από μελέτη της εταιρίας συμβούλων διαχείρισης Oliver Wyman, την οποία εξουσιοδότησε η FIFPRO, τα μέλη ενέκριναν μία σειρά αλλαγών που σκοπό έχουν να βελτιώσουν και να εξορθολογήσουν τον τρόπο λειτουργίας της διοίκησης, καθιστώντας το παγκόσμιο συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών πιο δυνατό και ευέλικτο όσον αφορά την υποστήριξη που παρέχει προς τα μέλη του ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των εισηγήσεων που εγκρίθηκαν ήταν η ενίσχυση της εκτελεστικής ομάδας διαχείρισης της FIFPRO και η μείωση του αριθμού των ατόμων του διοικητικού συμβουλίου, τα μέλη του οποίου θα έχουν πλέον όριο τριών θητειών.

Για την ομαλή μετάβαση στη νέα δομή, το διοικητικό συμβούλιο παραιτήθηκε για να διευκολυνθεί η διαδικασία και θα αντικατασταθεί από μία προσωρινή επιτροπή. Στη γενική συνέλευση του Νοεμβρίου στο Μπαλί θα εκλεγεί το νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα αποτελείται από 12 άτομα και όχι 18 όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Μετά την Παγκόσμια Γενική Συνέλευση, ο Σπύρος Νεοφυτίδης έδωσε το παρών του στη σημερινή Γενική Συνέλευση της FIFPRO Europe, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε εκλογική διαδικασία για να εκλεγούν οι δύο αντιπρόσωποι που θα εκπροσωπήσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο νέο Παγκόσμιο Συμβούλιο που θα καταρτιστεί σε σώμα τον Νοέμβριο. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η θέση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενδυναμώνεται και αναβαθμίζεται στο Παγκόσμιο Συμβούλιο μετά τη νέα μορφή που θα πάρει το τελευταίο. Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι η Σουηδία θα είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει την επόμενη Γενική Συνέλευση της FIFPRO Europe, ενώ, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα στρατηγικής και πολιτικής που αφορούν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.