Ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν εκ των πρωταγωνιστών της Εθνικής Λιθουανίας στη φιλική νίκη επί της Σλοβενίας, με τον γκαρντ του Παναθηναϊκού AKTOR να τοποθετείται μετά από το παιχνίδι, τόσο για τον Λορέντζο Μπράουν, όσο και για τους πράσινους.
Ο Λιθουανός τόνισε ότι το “τριφύλλι” εξελίσσεται, ανεβαίνει ψηλότερα και υποστήριξε ότι θα γίνει υπερομάδα, σε συνδυασμό με την ανακαίνιση του ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκριγκόνις:

Για την επιστροφή στη δράση με τις Εθνικές ομάδες: «Είναι πολύ όμορφο να επιστρέφεις στην εθνική ομάδα. Βέβαια, θα ήθελα να ήμουν στην Ελλάδα και σε κάποια παραλία τώρα. Ήταν μια μακρά σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα και πολλή χαρά στο τέλος».

Για το ότι έκανε μόλις δύο προπονήσεις πριν από το φιλικό: «Είναι δύσκολο να πας από το ένα σύστημα στο άλλο, απλώς πας και προσπαθείς για το καλύτερο. Το επίπεδο του παιχνιδιού και της ποιότητας είναι ίσως λίγο διαφορετικό, ειδικά στα γκαρντ. Εδώ (σ.σ. στη Λιθουανία) ο προπονητής μού δίνει περισσότερα σουτ».

Για το ότι ο Μοντεγιούνας δήλωσε ότι είχε πρόσκληση από τον Γκριγκόνις να έρθει στην Ελλάδα: «Δεν ξέρω αν θα έχει πρόταση ή όχι. Δεν έχω λόγια να περιγράψω την ενέργεια και την ατμόσφαιρα. Πρέπει να βιώσεις τη ζωή στην Ελλάδα με τέτοιους οπαδούς… Πρέπει να ζήσεις αυτή την εμπειρία, δεν μπορείς να την περιγράψεις. Ο Ντονάτας σε αυτή την ηλικία ξέρει τι χρειάζεται ο ίδιος».

Για το αν έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Λορέντζο Μπράουν για τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό: «Ίσως ανεπίσημα (σ.σ. γέλια). Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί. Θα είναι απαραίτητο να ‘κουβαλήσουμε’ και να ‘φέρουμε’ περισσότερες μπάλες στα παιχνίδια. Γενικά είναι καλό που ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει πολύ ψηλά. Θα είναι κάτι σαν υπερομάδα, γιατί ανακαινίζουν και το γήπεδο. Πιστεύω πως θα είμαστε στην κορυφή».

Για το γεγονός ότι ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας έγινε αρχηγός της εθνικής Λιθουανίας: «Δεν ξέρω γιατί τον επέλεξαν, δεν συμμετείχα στη διαδικασία (σ.σ. γέλια). Έχει παίξει στην εθνική πολλά χρόνια, είναι πολύ έμπειρος και έχει δει πολλές γενιές να περνάνε από την ομάδα. Η έννοια του αρχηγού σιγά-σιγά φθίνει, αλλά εκείνος είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία. Τον ακούμε και τον ακολουθούμε. Είναι ο άνθρωπος, που βρίσκεται εκεί για να τον ρωτάς».