Ο δρόμος είναι ανοιχτός. Η Αγγλία έχει μία «χρυσή» ευκαιρία μπροστά της. Πρέπει να το κάνει, μπορεί να τα καταφέρει. Ξεκινά απέναντι στην Σλοβακία, προκρίνεται και τα δύο παιχνίδια μέχρι τον τελικό, κρίνονται διαχειρίσιμα. Φτάνεις εκεί και γιατί να μην το φέρεις… σπίτι;

Ας συμφωνήσουμε σε κάτι… Η Αγγλία ως στιγμής δεν έχει αποδώσει καλά στο EURO 2024. Προκρίθηκε στην επόμενη φάση ως πρώτη του 3ου ομίλου, συγκεντρώνοντας μόλις πέντε βαθμούς.

Δεν έχει εντυπωσιάσει, δεν έχει σκοράρει σε κανένα παιχνίδι της περισσότερα του ενός γκολ, έχει δημιουργήσει τις λιγότερες ευκαιρίες κατά μέσο όρο, από κάθε λογής ομάδα που συμμετέχει στο τουρνουά.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα των υπολοίπων και η κατάταξη που διαμορφώθηκε στους άλλους ομίλους, μπορεί να δώσει στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και την ομάδα του, τη δυνατότητα να πιστέψει πως μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση.

Αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Κυριακής, 30 Ιουνίου, απέναντι στην Σλοβακία. Πρέπει να την περάσει και αν το κάνει, εν συνεχεία βρίσκει στα προημιτελικά τον νικητή του Ελβετία – Ιταλία. Δεν λέμε πως είναι… απλό, αλλά σε κάθε περίπτωση, τα «τρία Λιοντάρια» μπορούν να σημειώσουν δύο προκρίσεις.

Και παρότι λέγαμε πως οι Άγγλοι θα συναντηθούν με τους Γάλλους στους «4», η δεύτερη θέση που κατέλαβε η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν, άλλαξε τα δεδομένα. Συνεπώς, αν το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχει φτάσει μέχρι εκεί, θα τεθεί αντιμέτωπο είτε με την Ολλανδία, είτε με την Αυστρία, είτε με τη Ρουμανία, είτε με την Τουρκία.

Μπορεί λοιπόν η Αγγλία να φτάσει στον τελικό; Σαφώς και μπορεί. Και πρέπει να το κάνει. Όλα ήρθαν με τέτοιον τρόπο ώστε να την ευνοήσουν. Στιγμή… αφύπνισης ή ένα «έξτρα» άγχος; Θα φανεί. Αλλά ο δρόμος μέχρι και το φινάλε του EURO 2024, πλέον είναι ανοιχτός…