Χάρη στο γκολ του Λούκα Μόντριτς στο 55ο λεπτό (έγινε ο γηραιότερος σκόρερ σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος) η Κροατία κρατούσε σφιχτά στα χέρια της την πρόκριση στους “16” του Euro 2024 όμως στο τέλος ήπιε… φαρμάκι από την Ιταλία.

Εκείνος που της το σέρβιρε ήταν ο Τζακάνι με υπέροχο γκολ στο 90+8′ που έγραψε το 1-1, με το αποτέλεσμα αυτό να στέλνει τους ατζούρι στα νοκ-άουτ (αντίπαλός τους στους “16” η Ελβετία) και να αναγκάζει την “χρβάτσκα” να ελπίζει πλέον σε έναν τρελό συνδυασμό αποτελεσμάτων για να συνεχίσει στο τουρνουά.

“Το ποδόσφαιρο ήταν απόψε σκληρό και ανελέητο κόντρα στην Κροατία. Όπως και με την Αλβανία αν αναλογιστεί κάποιος ότι στα δύο τελευταία παιχνίδια μας, δεχτήκαμε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά των αγώνων.

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, μερικές φορές σου δίνει πολύ μεγάλη τύχη και άλλες πολύ μεγάλη θλίψη. Όπως είπα πριν, είναι άδικο”, τόνισε στις δηλώσεις του ο Μόντριτς, και πρόσθεσε:

“Ο θεός του ποδοσφαίρου δεν είναι πάντα δίκαιος αλλά μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για το πώς υπερασπιστήκαμε τα εθνικά χρώματά μας.

Αν ήταν το πιο άτυχο ματς στην καριέρα μου; Είναι δύσκολο να “κερδίσεις” το ματς απέναντι στην Τουρκία το 2008, ίσως όμως αυτό να το πλησιάζει. Σίγουρα αυτή είναι μία θλιβερή ημέρα για μας και για το κροατικό έθνος”.