Το Βέλγιο έχει ήδη ανακοινώσει 25 παίκτες, έναν λιγότερο από τον αριθμό που επιτρέπεται για το τουρνουά στη Γερμανία, αλλά ο Τεντέσκο κάλεσε τους Αρνέ Έγκελς και Μαντέλα Κεϊτά να προπονηθούν με την ομάδα αυτή την εβδομάδα, πυροδοτώντας εικασίες ότι ένας από αυτούς μπορεί να προστεθεί μέχρι την προθεσμία, που λήγει απόψε τα μεσάνυχτα.
Αλλά ο Τεντέσκο επιβεβαίωσε ότι κανένας από τους δύο δεν θα πάει στο τουρνουά: «Αποφασίσαμε να πάμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με 25», είπε σε συνέντευξη Τύπου.
«Είναι όλα σχετικά με το ομαδικό πνεύμα. Δεν ήθελα να απογοητεύσω έναν νεαρό παίκτη. Πάντα ήμουν ξεκάθαρος ότι θα πηγαίναμε στη Γερμανία με 25».
Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι ο προπονητής επιβεβαίωσε ότι παρέμειναν ερωτηματικά σχετικά με την φυσική κατάσταση των αμυντικών Γιαν Βερτόνγκεν και Άρτούρ Τέατ.
Ο 37χρονος Βερτόνγκεν, ο οποίος είναι ο διεθνής του Βελγίου με τις περισσότερες συμμετοχές (154), παλεύει να απαλλαγεί από έναν τραυματισμό στη βουβωνική χώρα, ενώ ο αριστερός μπακ Τέατ έχει τραυματισμό στον αστράγαλο.
Ο Τεντέσκο επιβεβαίωσε ότι ο Κουν Κάστελς θα είναι ο πρώτος τερματοφύλακας για το Βέλγιο. Θα παίξει στον τελευταίο αγώνα προετοιμασίας με το Λουξεμβούργο στις Βρυξέλλες το Σάββατο και επίσης στο EURΟ.
«Οι άλλοι τερματοφύλακες είναι επίσης κορυφαίοι τερματοφύλακες, αλλά ήταν λεπτομέρειες που εξασφάλισαν ότι ο Κάστελς έγινε ο βασικός τερματοφύλακας», είπε ο Τεντέσκο.
Ο πρώτος αγώνας του Βελγίου είναι εναντίον της Σλοβακίας στη Φρανκφούρτη στις 17 Ιουνίου.