Τη Δευτέρα του Κατακλυσμού ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ η τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη σταδιακά θα διαλυθούν, παρόλο που στα δυτικά παράλια θα συνεχίσουν να εμφανίζονται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά το απόγευμα στα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα νοτιοδυτικά παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 34 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ η τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη σταδιακά θα διαλυθούν, παρόλο που στα δυτικά παράλια θα συνεχίσουν να εμφανίζονται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά το απόγευμα στα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα νοτιοδυτικά παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί προοδευτικά λίγο ταραγμένη και τοπικά το απόγευμα στα νοτιοδυτικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 34 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα παράλια. Αργότερα, ενδέχεται να σχηματιστεί κατά τόπους αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και αρχικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο τοπικά στα δυτικά και στα βόρεια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.
Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που την Τετάρτη θα παρατηρηθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο μέχρι την Τετάρτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη, για να συνεχίσει να κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.