Η οικοδέσποινα Γερμανία και η Ελβετία πήραν προβάδισμα πρόκρισης στα νοκ-άουτ του Euro 2024 μετά τις νίκες που πέτυχαν κόντρα σε Σκωτία και Ουγγαρία αντίστοιχα στην πρεμιέρα των ομίλων. Τα “πάντσερ” επικράτησαν των Σκωτσέζων με πεντάρα, ενώ οι Ελβετοί λύγισαν με 3-1 τους Μαγυάρους.

Euro 2024: Η βαθμολογία του πρώτου ομίλου μετά τις νίκες Γερμανίας και Ελβετίας
Η βαθμολογία του Α’ ομίλου

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας

  • Γερμανία – Σκωτία 5-1
  • Ουγγαρία – Ελβετία 1-3

Το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής

  • 19/06, 19:00: Γερμανία – Ουγγαρία
  • 19/06, 22:00: Σκωτία – Ελβετία

Το πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής

  • 23/06, 22:00: Ελβετία – Γερμανία
  • 23/06, 22:00: Σκωτία – Ουγγαρία

Τα κριτήρια ισοβαθμίας στους ομίλους

  1. Οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια
  2. Συνολική διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια
  3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια
  4. Αν και πάλι προκύπτει ισοβαθμία, τότε τα πρώτα τρία κριτήρια εφαρμόζονται εκ νέου στις ομάδες που παραμένουν ισόβαθμες. Αν και τότε δεν “σπάει” η ισοβαθμία τους, τότε καθορίζεται από τα παρακάτω κριτήρια.
  5. Συνολική διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
  6. Καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς των ομίλων
  7. Αν στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, δύο ομάδες που αναμετρώνται μεταξύ τους και έχουν ίδιους βαθμούς, την ίδια επίθεση, την ίδια άμυνα και το ματς λήξει ισόπαλο η κατάταξή τους θα καθοριστεί στα πέναλτι. Αυτό το κριτήριο ισχύει μόνο για ισοβαθμία δύο ομάδων (και όχι σε τριπλή ή τετραπλή).
  8. Λιγότεροι πόντοι fair play σε όλα τα ματς των ομίλων. Μια κίτρινη κάρτα δίνει έναν πόντο, 3 πόντους δίνει η κόκκινη κάρτα (είτε με δύο κίτρινες είτε απυθείας κόκκινη) και τέσσερις η κίτρινη κάρτα μετά από απευθείας κόκκινη.
  9. Υψηλότερη θέση στη συνολική βαθμολογία των προκριματικών του Euro 2024. Αν η σύγκριση περιλαμβάνει τη Γερμανία θα γίνει κλήρωση, μιας και οι οικοδεσπότες δεν συμμετείχαν στα προκριματικά.