Ο Γάλλος σούπερ σταρ υπέστη κάταγμα μύτης σε μια σύγκρουση με αντίπαλό του στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης των «τρικολόρ» με την Αυστρία στην πρεμιέρα τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας.

Ο Εμπαπέ υποβλήθηκε σε εξετάσεις μετά τον αγώνα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι διαθέσιμος για το υπόλοιπο της διοργάνωσης, αλλά θα πρέπει να φοράει μάσκα.

«Ο Εμπαπέ θα ακολουθήσει θεραπεία χωρίς να υποβληθεί άμεσα σε επέμβαση. Θα κατασκευαστεί ειδική μάσκα για να του επιτρέψει να επιστρέψει στη διοργάνωση μετά από μια περίοδο θεραπείας», αναφέρει η επίσημη ενημέρωση από την γαλλική ομοσπονδία.

Το RMC επικοινώνησε με ειδικό χειρουργό, ο οποίος τόνισε πως «… δεν θα έχει πρόβλημα να αγωνιστεί με μάσκα, ωστόσο αυτό που θα είναι δύσκολη είναι η αναπνοή του, γιατί υπάρχει οίδημα μέσα στη μύτη του. Θα μπορούσε να μειωθεί το οίδημα με κορτικοστεροειδή, αλλά αυτό σίγουρα θα επηρέαζε την απόδοσή σου. Η διοργάνωση κρατά άλλες τρεις εβδομάδες και θεωρητικά το οίδημα μπορεί να υποχωρήσει σε 10-14 μέρες. Μετά το Euro θα πρέπει να αποφασίσει αν θα υποβληθεί σε επέμβαση ή θα συνεχίσει με την ανάταξη που του έγινε αλλά με ενοχλήσεις, τουλάχιστον για ένα διάστημα».

Είναι, πάντως, πιθανό, ο ποδοσφαιριστής να μην καταφέρει να αγωνιστεί στα άλλα δύο παιχνίδια του ομίλου κόντρα σε Ολλανδία και Πολωνία.