Η ομάδα

Τι να πρωτοπεί κανείς για τους συμπαθείς Γεωργιανούς. Μια ομάδα που έγραψε ιστορία, αγωνιζόμενη για πρώτη φορά σε τελική φάση της διοργάνωσης. Αποκλείοντας μάλιστα την Εθνική μας στον τελικό του Nations League και παίρνοντας το χρυσό εισιτήριο για το μεγάλο ραντεβού των ομίλων. Μια ομάδα διψασμένη για διακρίσεις, μια «σταχτοπούτα» του θεσμού και με μπόλικο ταλέντο.

Ο προπονητής

Ο Βίλι Σανιόλ έχει πλούσιες παραστάσεις στην προπονητική του καριέρα από τις μικρές ομάδες της Γαλλίας, πριν κάνει το βήμα για τον πάγκο της Μπορντό και έπειτα στο Μόναχο, το 2017, ως βοηθός προπονητή του Κάρλο Αντσελότι, όπου και διετέλεσε ως υπηρεσιακός και έφυγε μετά την επιστροφή του Χάινκες. Έκτοτε περίμενε την ευκαιρία του για κάτι μεγάλο, κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα, όταν και ανέλαβε τα ηνία της Γεωργίας, τον Φεβρουάριο του 2021. Μια θητεία με μπόλικη δουλειά και υπομονή, ως και το παιχνίδι, πριν λίγους μήνες, ως την χρυσή ευκαιρία, απέναντι στην Εθνική Ελλάδος και την ιστορική πρόκριση, που δικαίωσε την ομοσπονδία για την επιλογή του Σανιόλ σε αυτή την “ηλεκτρική” καρέκλα.

Τα αστέρια

Όταν σε μια ομάδα υπάρχει το όνομα του Χβίτσα Κβαρατσχέλια η κουβέντα λήγει εκεί. Ένας παίκτης που κάνει την διαφορά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και έγραψε ιστορία, πέρσι, με την Νάπολι. Φέτος φιλοδοξεί να κάνει το ίδιο με την Εθνική του ομάδα, κάτι που συνέβη και απέναντι στην Εθνική μας ομάδα και ευελπιστεί να έχει συνέχεια και στην τελική φάση του Euro. Εκτός του παιχταρά της Νάπολι όμως, υπάρχουν και οι Μαμαρντασβίλι και Μικουτάτζε. Μια εγγύηση σε τέρμα και επίθεση αντίστοιχα, από δύο παίκτες που θα αποτελέσουν ιδανικά φαβορί για MVP για τους νεόκοπους της διοργάνωσης.

Βασικός στόχος και προσωπική εκτίμηση

Σίγουρα η Γεωργία θα ήθελε όλο αυτό το όνειρο για διάκριση να συνεχιστεί και μετά τους ομίλους και η Εθνική ομάδα να ταξιδέψει ως και πέρα από τα προημιτελικά, όμως κάτι τέτοιο κρίνεται δύσκολο έως ακατόρθωτο. Με τον όμιλο να φαντάζει «δύσκολος» και τους αντιπάλους να έχουν τόσο τις παραστάσεις, όσο και το υλικό για να την αφήσουν 4η και καταϊδρωμένη