Με την παραχώρηση του Εζεκιέλ Πόνσε από την ΑΕΚ στην Χιούστον Ντάιναμο, η «Ένωση» ολοκλήρωσε το Σάββατο (14/06) την ακριβότερη πώληση της ιστορίας της, βάζοντας στα ταμεία της ένα ποσό της τάξης των 8,5-9 εκατ. ευρώ.

Ένα εξαιρετικό deal για τον «δικέφαλο», που κατάφερε να πουλήσει τον Αργεντινό με σχεδόν τρεις φορές περισσότερα λεφτά από ότι τον αγόρασε (3,5 εκατ. ευρώ) μόλις μια χρονιά μετά την απόκτησή του. Η ΑΕΚ είχε κάνει γνωστό από το προηγούμενο διάστημα ότι είναι ανοιχτή να ακούσει προτάσεις για παίκτες της, με την προϋπόθεση όμως να ικανοποιηθούν τα οικονομικά της «θέλω», όπως συνέβη και με την περίπτωση του 27χρονου φορ.

Εύκολα γίνεται αντιληπτό, ωστόσο, πως με την πώληση του Πόνσε δημιουργείται και ένα μεγάλο κενό στη γραμμή κρούσης των «κιτρινόμαυρων». Οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για τον παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Αργεντινό και ήδη εξετάζονται περιπτώσεις επιθετικών, όπως αναφέρει η σημερινή εφημερίδα «Ώρα των Σπορ».

Δεδομένα το έργο της ΑΕΚ δεν είναι εύκολο, αφού η απόκτηση ενός επιθετικού που θα έχει το… σίγουρο γκολ έχει πάντα ιδιαιτερότητες, όμως, το deal με τον Πόνσε της δίνει μια άνεση όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι.

Μιας από τις περιπτώσεις που έχουν ακουστεί έντονα, μάλιστα, είναι αυτή του άλλοτε παίκτη της «Ένωσης», Λούκας Μπογιέ. Ο 28χρονος θέλει να αποχωρήσει από τη Γρανάδα, η οποία υποβιβάστηκε και έχει στοιχεία που ενδεχομένως να ταίριαζαν στην αγωνιστική φιλοσοφία του Ματίας Αλμέιδα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι προχωρημένο και όλα τα μεταγραφικά μέτωπα στην ΑΕΚ αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την επόμενη εβδομάδα, όπου ο «Πελάδο» θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να πιάσει δουλειά ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.