Στον 3ο όμιλο δεν έχει ξεκαθαρίσει καμία πρόκριση, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να δώσει και «εισιτήριο» σε μια ακόμα ομάδα, ως καλύτερη τρίτη στη φάση των γκρουπ του τουρνουά. Η Αγγλία αντιμετωπίζει την Σλοβενία, ενώ την ίδια ώρα η Δανία θα παίζει με την Σερβία.

Δανία-Σερβία

Στο Μόναχο η Δανία θα αναμετρηθεί τη Σερβία σε μια δυνατή μονομαχία με σημαντικό βαθμολογικό ενδιαφέρον. Μετά το 1-1 κόντρα στη Σλοβενία στην πρεμιέρα, η Δανία ήρθε ισόπαλη με το ίδιο σκορ απέναντι στην Αγγλία. Προκρίνεται ως πρώτη με νίκη και να μην νικήσει η Αγγλία και ως δεύτερη (και θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία) αν νικήσει και επιβληθεί η Αγγλία της Σλοβενίας. Με ισοπαλία όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα της Σλοβενίας, με την οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία (μεταξύ τους διαφορά τερμάτων). Αν χάσει και δεν ηττηθεί η Σλοβενία θα τερματίσει τέταρτη.

Ο Σίμον Κίερ έχει ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις, αλλά ακόμα δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής στο EURO, έμεινε στον πάγκο απέναντι στους Άγγλους. Δεν αγωνίστηκε στο πιο πρόσφατο παιχνίδι ο Τόμας Ντιλέινι λόγω μικροτραυματισμού, ωστόσο προπονήθηκε κανονικά και είναι ξανά διαθέσιμος.

«Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε απογοητευμένοι, αλλά σίγουρα είναι κρίμα που πήραμε ένα βαθμό με την Αγγλία. Θα μπορούσαμε κάτι καλύτερο. Το πιο σημαντικό είναι να παίξουμε το ίδιο καλά και στο ματς που ακολουθεί. Αποδείξαμε απέναντι στην Αγγλία ότι είμαστε σε θέση να πάμε μακριά, αν κάνουμε αυτό που πρέπει» σχολίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κάσπερ Χιούλμαντ.

Η Σερβία, μετά την ήττα με 1-0 από την Αγγλία και την ισοπαλία 1-1 με την Σλοβενία, θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητές της για να πάρει την πρόκριση. Θα περάσει με νίκη και στραβοπάτημα της Σλοβενίας. Αν νικήσουν αμφότερες, η Σερβία θα είναι τρίτη και θα ελπίζει να είναι μια από τις τέσσερις καλύτερες. Αν Σερβία και Σλοβενία φέρουν ισοπαλίες τότε όλα θα κριθούν στην ισοβαθμία τους για την τρίτη θέση. Η Σερβία μένει εκτός με ήττα ή με ισοπαλία σε περίπτωση που η Σλοβενία αποφύγει την ήττα.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει αλλά και να είχαμε κερδίσει. δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, το θέμα ήταν να μπει η μπάλα στα δίχτυα. Γνωρίζουμε πως πρέπει να πάρουμε το επόμενο παιχνίδι, η Δανία δεν είναι ανίκητη αλλά δεν θα είναι εύκολο. Μας δίνεται μια ευκαιρία να ελπίζουμε για πρόκριση και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε» τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Ντράγκαν Στοΐκοβιτς. Τραυματίας για τους Σέρβους είναι ο Φίλιπ Κόστιτς.

Πιθανές ενδεκάδες

Δανία: Σμάιχελ – Άντερσεν, Ρ. Κρίστενσεν, Βέστεργκααρντ – Κρίστιανσεν, Χιούλμαντ, Χόιμπεργκ, Έρικσεν, Μέλε – Βιντ, Χόιλουντ.

Σερβία: Ραΐκοβιτς – Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς – Ζίβκοβιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Ίλιτς, Μλαντένοβιτς – Τάντιτς, Μίτροβιτς, Βλάχοβιτς.

Αγγλία-Σλοβενία

Δεν έπεισε ούτε κόντρα στη Δανία η Αγγλία, μένοντας στην ισοπαλία 1-1. Κρατάει την τύχη στα χέρια της, όσον αφορά την πρόκριση, καθώς με νίκη θα τερματίσει την πρώτη ενώ υπάρχουν σενάρια που την φέρνουν ακόμα και στην τρίτη θέση εάν ηττηθεί από τη Σλοβενία.

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές κυρίως μεσοεπιθετικά, όπου έχουν λείψει ιδέες και ενέργεια. Προπονήθηκε και ίσως πάρει χρόνο συμμετοχής ο Λουκ Σο, ενώ πιθανότατα θα προτιμηθεί στον άξονα ο Κόνορ Γκάλαχερ αντί του Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ.

«Προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ, να κερδίσουμε ένα τουρνουά, δεν θα είναι απλό ή χωρίς αναταράξεις, οπότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για τις λακκούβες στο δρόμο» δήλωσε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Η Σλοβενία «άγγιξε» τη νίκη απέναντι στη Σερβία, ωστόσο ισοφαρίστηκε (1-1) στην τελευταία φάση του αγώνα. Έτσι, έμεινε στους δύο βαθμούς, αλλά με πιθανότητες πρόκρισης. Περνάει ως 1η με νίκη και να μην κερδίσει η Δανία. Αν κερδίσει και επιβληθεί η Δανία η πρωτιά θα κριθεί στα κριτήρια ισοβαθμίας, καθώς αυτή τη δεδομένη στιγμή είναι σε απόλυτη ισορροπία με τους Σκανδιναβούς. Το ίδιο θα συμβεί κι αν έρθουν «Χ» και τα δύο ματς του ομίλου. Αν ηττηθεί και δεν χάσει η Δανία θα τερματίσει 4η.

Δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα ο Ματίας Κεκ, ο οποίος δήλωσε: «Πάνω απ’ όλα έχουμε αποδείξει ότι αξίζουμε να είμαστε στο Euro. Το ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει πολύ σκληρό. Είμαι σίγουρος πως αυτή η ομάδα θα πάρει αυτό που αξίζει. Θα μας επιστρέψει κάτι η τύχη. Κάναμε ένα γενναίο ματς που θα μείνει στην ιστορία του σλοβένικου αθλητισμού. Είμαστε απογοητευμένοι αλλά πολύ περήφανοι. Η Αγγλία είναι το φαβορί, ξεκάθαρα. Αλλά και οι Δανοί και οι Σέρβοι ήταν φαβορί εναντίον μας…».

Πιθανές ενδεκάδες 

Αγγλία: Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Γκουεχί, Τρίπιερ – Ράις, Γκάλαχερ – Φόντεν, Σάκα, Μπέλιγχαμ – Κέιν.

Σλοβενία: Όμπλακ – Καρνίτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπιγιόλ, Γιάνζα – Στογιάνοβιτς, Έλσνικ, Τσέριν, Μλάκαρ – Σπόραρ, Σέσκο.

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο

1.Αγγλία 4 βαθμοί

2. Δανία 2 βαθμοί

3.Σλοβενία 2 βαθμοί

4. Σερβία 1 βαθμοί

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα

22:00 Αγγλία – Σλοβενία, ΡΙΚ

22:00 Δανία – Σερβία, ΡΙΚ