Η Ισπανία είχε καθαρίσει με την πρόκριση και την πρωτιά από τη δεύτερη αγωνιστική και το παιχνίδι με την Αλβανία είχε διαδικαστικό χαρακτήρα για εκείνη, ωστόσο παρά το εκτεταμένο ροτέισον κατάφερε να επικρατήσει με 1-0.
Το γκολ για τους Ίβηρες πέτυχε νωρίς στο ματς ο Φεράν Τόρες, συγκεκριμένα στο 13ο λεπτό. Μετά από κάθετη του Όλμο ο μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ωραία φάλτσα.
Οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι, με την Αλβανία να έχει δύο – τρεις καλές στιγμές για να σκοράρει, αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ.
Η Ισπανία συνεχίζει στους “16” και περιμένει αντίπαλο ως πρώτη του ομίλου, ενώ η Αλβανία τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου με 1-0.

Ο Φεράν Τόρες έδωσε προβάδισμα στους Ίβηρες
Η Αλβανία καιγόταν για τη νίκη και μπήκε δυνατά στο ματς με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, αλλά δεν είχε καμία τελική στο πρώτο μέρος. Οι παίκτες του Λουίς Ντε Λα Φουέντε πήραν την μπάλα στα πόδια τους και επέβαλαν τον ρυθμό τους από το 10ο λεπτό.
Στο 12ο λεπτό προειδοποίησε με την κεφαλιά του Μερίνο, την οποία απομάκρυνε με σωτήρια επέμβαση ο Στρακόσια. Ένα λεπτό μετά πέτυχε το γκολ με τον Φεράν Τόρες, μετά την έξοχη κάθετη του Όλμο.
Ο ενθουσιασμός της Αλβανίας κόπασε μετά το γκολ και οι Ισπανοί κυκλοφορούσαν χωρίς πίεση την μπάλα. Ο Όλμο προσπάθησε να σκοράρει δις, αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ στο 41ο λεπτό η ωραία κεφαλιά που πήρε ο Τόρες πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Στρακόσια.
Η Αλβανία είχε την πρώτη της τελική στο ματς με τον Ασλάνι που επιχείρησε ένα ωραίο σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Ράγια εκτινάχθηκε και απομάκρυνε.

Δεν κατάφερε να πάρει κάτι στο δεύτερο μέρος η Αλβανία
Η Ισπανία ξεκίνησε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και ο Χοσέλου λίγο έλειψε να σκοράρει με την απίθανη έμπνευση που είχε στο 46′, η οποία πέρασε ελάχιστα άουτ.
Τρία λεπτά μετά ο Όλμο δοκίμασε ένα φιλόδοξο σουτ από τη μεσαία γραμμή, το οποίο πέρασε άουτ. Η Αλβανία είχε τη δεύτερη μεγάλη στιγμή της στο ματς με τον Μπρόγια, ο οποίος εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ράγια με ενστικτώδη επέμβαση απομάκρυνε την μπάλα.
Όσο περνούσε η ώρα οι Αλβανοί ρίσκαραν όλο και περισσότερο για να πετύχουν κάποιο γκολ, αλλά το 1-0 παρέμεινε μέχρι και το φινάλε.

Αλβανία (Σιλβίνιο): Στρακόσα, Μπαλιού, Τζισμίτι, Αγέτι, Μιτάι, Ασλάνι, Ραμαντάνι, Ασάνι (81′ Μούτσι), Λάτσι (70′ Μπερίσα), Μπαϊράμι (70′ Χότζα), Μανάι (59′ Μπρόγια).

Ισπανία (Ντε λα Φουέντε): Ράγια, Νάβας, Λαπόρτ (46′ Λενορμάν), Βιβιάν, Γκριμάλντο, Μερίνο, Θουμπιμέντι, Όλμο, Φεράν Τόρες (72′ Γιαμάλ), Ογιαρθάμπαλ (62′ Λόπεθ), Χοσέλου (72′ Μοράτα).