Ο αγώνας της Κροατίας με την Αλβανία σημαδεύτηκε από τις άσχημες εικόνες που ακολούθησαν μετά τη λήξη του αγώνα, όταν ο Μιρλίντ Ντάκου, μαζί με ορισμένους φιλάθλους από τις κερκίδες, φώναζε πληθώρα υβριστικών συνθημάτων κατά της Βόρειας Μακεδονίας, με τον ίδιο ωστόσο να αναγνωρίζει το λάθος του και να απολογείται σε δεύτερο χρόνο.

Ο Αλβανός ποδοσφαιριστής καταγράφηκε μέσω κάμερας να κρατά μεγάφωνο και να συμμετέχει στα υβριστικά συνθήματα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία απαίτησε μία απολογία καθώς και την έναρξη έρευνας από την UEFA.

Ο ίδιος ο παίκτης αναγνώρισε το λάθος του δηλώνοντας: “Το να ζητήσω συγγνώμη είναι ανδροπρεπές, και αισθάνομαι ηθική και επαγγελματική υποχρέωση να το κάνω, για όλους εκείνους που έχουν πληγωθεί”, ανέφερε.

“Όπως κάθε ποδοσφαιριστής, σε αυτές τις στιγμές τα συναισθήματα βρίσκονται σε άλλο επίπεδο, το οποίο μπορεί να γίνει κατανοητό μόνο στον αγωνιστικό χώρο. Είναι δύσκολο να περιγράψεις το συναίσθημα του να παίζεις για αυτή την εθνική ομάδα, για αυτούς τους υπέροχους οπαδούς που μας δίνουν απεριόριστη αγάπη.

Συγγνώμη αν προσέβαλα κάποιον μετά τον αγώνα με την Κροατία, η επίδραση του παιχνιδιού κάνει τη δουλειά της”, πρόσθεσε ο 26χρονος στην ανάρτησή του. “Συνεχίζω να δουλεύω μαζί με όλη την ομάδα για τα όνειρά μας”.