Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η ψηφοφορία για την ανάδειξη του «The Βest Player» και της κορυφαίας ενδεκάδας στα ποδοσφαιρικά βραβεία «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24». Πρώτος στη σχετική ψηφοφορία ήταν ο Willy Semedo αφήνοντας πίσω του τον Jairo Da Silva, ο οποίος και τη περσινή σεζόν έλαβε την πολύ τιμητική δεύτερη θέση σε ψήφους, ως ο φιναλίστ κορυφαίος του πρωταθλήματος.

Θυμίζουμε ότι για να το συγκεκριμένο βραβείο όπως και για την κορυφαία ενδεκάδα, ψηφίζουν αποκλειστικά και μόνο οι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων της Α’ Κατηγορίας οι οποίοι επιλέγουν κατά τη γνώμη τους τους κορυφαίους ανάμεσα από τις αντίπαλες ομάδες.

Δείτε αναλυτικά ποιοι έλαβαν την πλειοψηφία των ψήφων των παικτών σε κάθε ομάδα (σε τρεις ομάδες υπήρξαν ισοψηφίες):

·         ΑΠΟΕΛJairo Da Silva

·         AEK: Jairo Da Silva

·         ΟμόνοιαKenan Piric

·         ΆρηςWilly Semedo / Fran Sol / Dieumerci Ndongala / Gus Ledes

·         ΠάφοςWilly Semedo

·         ΑνόρθωσηΝικόλας Παναγιώτου / Jairo Da Silva / Willy Semedo

·         ΑπόλλωνΧαράλαμπος Χαραλάμπους

·         ΑΕΛIssam Chebake

·         Σαλαμίνα: Willy Semedo

·         Εθνικός ΆχναςWilly Semedo

·         Καρμιώτισσα: Γιώργος Μαλεκκίδης

·         ΔόξαWilly Semedo

·         Οθέλλος: Νικόλας Παναγιώτου / Willy Semedo

·         ΑΕΖ: Jairo Da Silva

 

Kenan Piric και Vid Belec με μεγάλη διαφορά από τον τρίτο
Η μάχη στη ψηφοφορία των ποδοσφαιριστών για κορυφαίο τερματοφύλακα ήταν μεγάλη ανάμεσα σε Kenan Piric και Vid Belec οι οποίοι ξεχώρισαν κατά πολύ από τον τρίτο.

·         Συγκεκριμένα ο Kenan Piric πήρε την πλειοψηφία στη ψηφοφορία των παικτών σε 8 ομάδες: ΑΕΖ, Ανόρθωση, Απόλλων, Άρης, Δόξα, Ομόνοια, Πάφος και Σαλαμίνα.

·         To Vid Belec επέλεξαν στην πλειοψηφία τους οι ποδοσφαιριστές σε 4 ομάδες: Άχνα, ΑΕΛ, Καρμιώτισσα, Οθέλλος.

·         Η πλειοψηφία των παικτών του ΑΠΟΕΛ ψήφισε Vana Alves και η πλειοψηφία στην ΑΕΚ ψήφισε Fabiano.

 

Ndongala, Χαραλάμπους και Kvida κτύπησαν την πόρτα των Best 11
Οι Dieumerci Ndongala, Χαράλαμπος Χαραλάμπους και Josef Kvida ήταν οι ποδοσφαιριστές που έφθασαν ένα βήμα πριν την είσοδο τους στην Κορυφαία Ενδεκάδα, στη γραμμή της επίθεσης, του κέντρου και της άμυνας αντίστοιχα, κάτι πολύ τιμητικό αφού έλαβαν την αναγνώριση ανάμεσα στους αντίπαλους ποδοσφαιριστές.

Συγκεκριμένα αν ο Ndongala λάμβανε οκτώ επιπλέον ψήφους θα εκτόπιζε από την Κορυφαία Ενδεκάδα τον συμπαίκτη του Giorgi Kvilitaia, ο Kvida με εννέα ψήφους θα ξεπερνούσε τον Petrovic και ο Χαραλάμπους είχε 19 ψήφους διαφορά από τους Dalcio και Ledes οι οποίοι ισοψήφισαν.

Θυμίζουμε ότι την Δεύτερη Κορυφαία Ενδεκάδα αποτελούν οι Vid Belec (ΑΠΟΕΛ), Γιώργος Μαλεκκίδης (Απόλλων), Josef Kvida (Πάφος F.C.), Hrvoje Milicevic (AEK), Lasha Dvali (ΑΠΟΕΛ), Χαράλαμπος Χαραλάμπους (Ομόνοια), Ιωάννης Κούσουλος (Ομόνοια), Mathieu Valbuena (Απόλλων), Dieumerci Ndongala (ΑΠΟΕΛ), Franco Tongya (ΑΕΚ), Fran Sol (ΑΕΚ).

Χρυσός Χορηγός των «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24» ήταν η CABLENET. Χορηγοί της λαμπερής βραδιάς ήταν η UNICARS και τα αυτοκίνητα VOLKSWAGEN, η STOIXIMAN, η CNP CYPRIALIFE, η DUCATI Cyprus, το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, τα BLUE PHARMACIES και τα προϊόντα LANDER POLAR ICE και PharmaLEAD.