Ο προπονητής, Άγγελος Ευθυμίου μίλησε στην ιστοσελίδα μας και σχολίασε τον τελικό κυπέλλου ανάμεσα σε Ομόνοια και Πάφος FC στο ΓΣΠ. Έδωσε τις δικές του πιθανότητες για τον κυπελλούχο, τόνισε πόσο σημαντική είναι η στρατηγική των δύο προπονητών και αναφέρθηκε στην εμπειρία των «πράσινων» και τον ενθουσιασμό της ομάδας της Πάφου.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Πως βλέπεις τον τελικό κυπέλλου;
«Αρχικά να πω ότι θέλουμε να είναι μία γιορτή του ποδοσφαίρου και να το απολαύσει ο κόσμος, οι ποδοσφαιριστές και οι ομάδες γενικότερα. Δεν δίνω προβάδισμα σε κανένα, είναι 50-50 οι πιθανότητες έστω και αν η Ομόνοια παίζει στο ΓΣΠ. Σε ένα τελικό οι παίκτες ξεπερνούν τον εαυτό τους και τα δίνουν όλα για το τρόπαιο και αυτό πιστεύω ότι θα γίνει και το Σάββατο».

Για το ότι η Ομόνοια έχει την εμπειρία των τελικών ενώ η Πάφος FC όχι:
«Δεν θεωρώ ότι θα επηρεάσει γιατί οι παίκτες της Πάφου έχουν προσωπικότητα αφού έπαιξαν σε πολύ πιο ψηλό επίπεδο από την Κύπρο. Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες της Ομόνοιας βέβαια. Η Ομόνοια από θέμα κουλτούρας ναι, είναι πιο έμπειροι ως ομάδα συμφωνώ δεν το αμφισβητεί κανένας αυτό. Οι παίκτες της Πάφου όμως θα έχουν την δίψα να κατακτήσουν αυτό το ιστορικό τρόπαιο και λόγω του ότι μόνο έτσι μπορούν να βγουν για πρώτη φορά στην Ευρώπη».

Παίκτες «κλειδιά» για τις δύο ομάδες που μπορεί να κρίνουν πολλά;
«Δεν μπορείς να πεις ότι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές μπορούν να κρίνουν ένα τέτοιο ματς. Είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να κριθεί από οποιοδήποτε παίκτη. Για εμένα αυτά τα παιχνίδια τα κρίνει η προσωπικότητα όλων των παικτών στον αγώνα. Θα κριθούν όλα από τις λεπτομέρειες άρα είναι σημαντικό να προσέχουν σε κάθε φάση. Όλοι οι παίκτες θα είναι σημαντικοί, δεν βλέπω ότι μόνο 2 ή 3 θα… τραβήξουν το κουπί. Ο κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να κάνει τη δουλειά του στο γήπεδο εάν θέλει να πάρει τον τίτλο. Είναι μία μονομαχία, μία στημένη φάση και μία διεκδίκηση που μπορεί να κρίνει ένα ολόκληρο τελικό».

Για την «μάχη» των δύο προπονητών, Αναστασίου και Καρσέδο:
«Είδαμε την Ομόνοια με τον Αναστασίου να έχει ανοδική πορεία και αγωνιστική πρόοδο. Η Πάφος δεν ήταν πάντα σταθερή αλλά εάν φτάσει στην απόδοση που μπορεί τότε θα είναι πολύ επικίνδυνη. Οι προπονητές θα παίξουν τεράστιο ρόλο, ένας τελικός για εμένα εξαρτάται πολύ από την στρατηγική που ετοιμάζουν πριν από το παιχνίδι. Πρέπει να είναι ευέλικτοι διότι, εάν κάτι δεν πάει καλά, να μπορούν να το αλλάξουν. Αυτό θα γίνει μόνο εάν έχουν διάφορα σενάρια στο μυαλό τους που μπορεί να συμβούν μέσα στον αγώνα και τότε να προσαρμοστούν ανάλογα».

Για το ρόλο που θα παίξει ο κόσμος της κάθε ομάδας στην έκβαση του αγώνα:
«Θεωρώ ότι θα υπάρχει μία εορταστική ατμόσφαιρα, θα βοηθήσουν την ομάδα τους ο καθένας ξεχωριστά. Θα δούμε την ημέρα του αγώνα πως θα ζήσει το παιχνίδι ο κόσμος στην κερκίδα. Η Πάφος θα πάρει αριθμό φιλάθλων πρωτόγνωρο για τα δικά της δεδομένα ενώ στην Ομόνοια ξέρουμε τι μπορεί να δώσει ο κόσμος στους παίκτες. Σίγουρα στην αρχή θα βλέπουμε τον ενθουσιασμό. Η έκβαση του αγώνα θα επηρεάσει το κοινό, στο πως να εκδηλωθεί παραπάνω για να βοηθήσει την ομάδα του».

Σόλωνας Κύπρου