Το «ΑΛΦΑΜΕΓΑ» θεωρείτο ένα γήπεδο… καταραμένο για την ΑΕΚ, καθώς, μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2023 δεν είχε πάρει ούτε βαθμό. Τότε, στο ματς που σήμανε και τη μεγάλη της αντεπίθεση, είχε δώσει τέλος στο αρνητικό σερί παίρνοντας τη νίκη επί του Απόλλωνα με 1-0, για να… κολλήσει δεύτερο συνεχόμενο διπλό στη Λεμεσό κόντρα στην ΑΕΛ με 3-2.
Την Κυριακή θα επιδιώξει να τριτώσει το καλό, μα και συνάμα να δώσει τέλος στο μικρό αρνητικό σερί κόντρα στον Άρη, με τον οποίο στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ» μετράει δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Πέρυσι με 4-0 στα πλέι οφ και φέτος με 2-0, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Εκεί λοιπόν που άρχισε την αντεπίθεσή της, καλείται να καταγράψει την 3η σερί νίκη στο νεόδμητο γήπεδο της Λεμεσού και να πραγματοποιήσει ταυτόχρονα ένα μεγάλο βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου.
Η αγωνιστική κατάσταση του Άρη δεν παρασύρει κανέναν στην ΑΕΚ. Με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στο κύπελλο, ο προσεχής αντίπαλός της έχει ως μοναδική διέξοδο για την Ευρώπη το πρωτάθλημα.
Είναι (και) για τον Άρη ένας… τελικός, συνεπώς θα χρειαστεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια και απόδοση για να μπορέσει η ομάδα της Λάρνακας να πετύχει το στόχο της.

Ανδρέας Βεντούρης