Πάνω από 500 φίλοι του Ολυμπιακού έδωσαν δυναμικό παρών στο κλειστό του Ρέντη περιμένοντας μετά το 2-0 που είχε προηγηθεί την ώρα της στέψης. Μόνο που οι πράσινες εμφανίστηκαν αφηνιασμένες και τελείωσαν το ματς σε 1,5 ώρα με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς μάλιστα να αφήσουν τον Ολυμπιακό να διεκδικήσει έστω κι ένα σετ.

Στο πρώτο σετ ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά. Πήγε πολύ νωρίς στο +4 (6-10) και με τα πολύ καλά σερβίς της Σαμαντάν εκτόξευσε την διαφορά στους 8 (10-18), οι γηπεδούχες δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και οι «πράσινες» κατέκτησαν το πρώτο σετ με 15-25.

Η ίδια έναρξη και στο δεύτερο σετ. Ο Παναθηναϊκός πήγε νωρίς στο +4 (7-11), μεγάλωσε την διαφορά στους έξι (10-16) με συνεχόμενους πόντους της Άτκινσον, όμως ο Ολυμπιακός έδειξε αντίδραση μειώνοντας την διαφορά στον πόντο σε κομβικό σημείο (20-21), όμως η ομάδα του Νέσιτς δεν επηρεάστηκε ψυχολογικά, πήρε και το δεύτερο σετ με πόντο της Σαμαντάν και 22-25.

Στο τρίτο και όπως αποδείχθηκε τελευταίο σετ, ο Παναθηναϊκός συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό στα μπλοκ και στα σερβίς. μπορεί να βρέθηκε πίσω 1-0 από το κακό σερβίς της Σάμανταν, όμως με ένα εκκωφαντικό 5-0 σερί προηγήθηκε 1-5 με τον Μιτσέλι να καλεί τάιμ άουτ. Οι φιλοξενούμενες έφτασαν στο 1-6 με τον Ολυμπιακό να μειώνει προσωρινά στους τρεις και τη Σάμανταν να υψώνει «τείχος» και με διαδοχικά μπλοκ να φέρνει ξανά τον Παναθηναϊκό στους τέσσερις (5-9). Η ομάδα του Ολυμπιακού προσπάθησε αρκετές φορές να μειώσει μέχρι τους τρεις με τον Παναθηναϊκό να εκμεταλλεύεται κάθε «ερυθρόλευκο» λάθος και να φτάνει και στο +7 με σπουδαίους πόντους της Καρκάσες (8-15). Όμως η Κουβανή δεν σταμάτησε εκεί, με συνεχόμενους πόντους της ολοκλήρωσε το τρίτο σετ (20-25) χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα της και πηγαίνοντας πλέον τους τελικούς στο Μετς.

Τα σετ: 15-25, 22-25, 20-25